SC Susteren

Wie is Jan Lauers? - Interview met de nieuwe hoofdtrainer

Na 5 jaar lang Jean Maas als hoofdtrainer te hebben gehad, staat dit jaar een nieuw gezicht voor de groep. Hoog tijd dus om hem een aantal kritische vragen te stellen.


Was de keuze voor Sportclub Susteren een makkelijke keuze?

Sportclub Susteren speelt op een acceptabel hoog niveau en heeft een verstandig beleid en een prima spelersgroep. Het beleid is gericht om op hoog niveau te spelen met zo veel mogelijk eigen spelers of spelers uit de regio. Daarnaast heeft S.C. Susteren een uitstekende naam in de regio opgebouwd en gaven de gesprekken mij een heel positief gevoel. Ik kon het ook enigszins vergelijken met Wittenhorst, waar ik 5 hele mooie jaren heb gehad.

Welk beeld had u van Susteren?

Ik ken Susteren vanuit het verleden en de wedstrijden die ik tegen ze gespeeld heb met Wittenhorst. Een prima geleide vereniging met een geweldige accommodatie, verstandig bestuur en uitstekend beleid.

Is dat beeld na 4 weken voorbereiding veranderd?

Ik heb de afgelopen 4 weken met heel veel plezier getraind met de selecties van 1 en 2. Er is een hele goede opkomst en ik waardeer de inzet van beide spelersgroepen. Hopelijk zet dat zich het hele jaar voort.

Even een paar inkoppertjes tussendoor:

Waar woont u?

Sittard

Hoe oud bent u?

Ben 66 jaar oud

Bent u getrouwd / heeft u (klein)kinderen?

Ik ben onlangs 40 jaar getrouwd met mijn vrouw Marlies. Heb 2 dochters, Judith van 36 jaar en Miriam van 34 jaar. Tevens beleef ik veel plezier aan mijn 3 kleinkinderen Fen, Jamie en Vic.

Aan welke voetbalclubs bent u verbonden geweest?

vv Waubach – KFC. Maseik – vv Walram – vv Voerendaal – RKsv de Ster – vv Bunde – VV Born – vv Heer – Fortuna Sittard – PSV Eindhoven – Roda J.C. Kerkrade – EVV- Rksv Wittenhorst

Op welke positie speelde u zelf tijdens uw actieve voetbalcarrière?

Ik heb bij Fortuna Sittard in de jeugd in de spits gespeeld en vervolgens bij de senioren als back en voorstopper. Bij de toenmalige hoofdklassers Caesar en SVN heb ik voornamelijk in het hart van de defensie gespeeld

Waar heeft u uw mooiste momenten meegemaakt?

Ik heb overal met heel veel plezier gewerkt als trainer. Bij Voerendaal zelfs meegedaan voor de beker tegen de Graafschap en de stand gelijk kunnen houden en toen moest er een beslissingswedstrijd gespeeld worden. Met RKSV De Ster kampioen worden was ook een hoogtepunt.

Bij PSV heb ik in de jeugd met jonge talenten als Affelay, Aisattie, Beerens, De Jong enz. mogen werken. Eveneens een mooie tijd was bij Roda als trainer van de beloften en nog even als assistent trainer bij het eerste team. Maar vooral de laatste 5 jaar bij Wittenhorst zullen mij altijd bijblijven ,een geweldige vereniging met een leuke spelersgroep en mooie resultaten.

Sommige trainers van uw leeftijd kiezen ervoor om de schoenen aan de wilgen te hangen, wat heeft u doen besluiten om door te gaan?

Je bent zo oud als je je voelt. Ik heb altijd als docent bij het Cios in Sittard gewerkt met jonge mensen. Ik ben daar net gestopt met werken en vind het trainen een mooie voortzetting en vervolgens afsluiting van mijn werk. Ik beleef nog steeds heel veel plezier aan het trainen. Zodra ik merk dat ik geen plezier meer aan beleef of dat er geen klik meer is met de groep, stop ik er direct mee.

Wat hoopt u met Susteren te bereiken?

Ik hoop natuurlijk we met Susteren 1 dezelfde prestaties kunnen leveren als vorig seizoen. Tevens hoop ik dat de kloof tussen het eerste en tweede elftal kleiner zal worden en dat we enkele jeugdspelers gedurende het seizoen in het eerste kunnen inpassen.

Op welke plaats gaat Susteren 1 eindigen?

Ik denk dat een plaats bij de eerste 5 tot de mogelijkheden moet behoren en dat we mee kunnen doen voor een periodetitel.

Wilt u nog iets vertellen tegen de leden?

Ik hoop dat we met z'n allen een heel leuk seizoen zullen hebben en daarbij is de steun van de supporters hard nodig.

Het programma van SCS 1 ziet er als volgt uit:
- Donderdag 7 september 19.30: Sportclub Susteren - Caesar (oefenwedstrijd)
- Zondag 10 september 14.30: Sportclub Susteren - Someren (beker)
- Donderdag 14 september 19.30: Sportclub Susteren - RKSV De Ster (oefenwedstrijd)
- Zaterdag 16 september 18.00: V.V. Sittard - Sportclub Susteren (beker)
- Zondag 24 september 14.30: Sportclub Susteren - Chevremont (1ste competitiewedstrijd)

Gesprek laden