SC Susteren

Vrouwenvoetbal in Susteren van start | Steun jij het 7-tal?

Vorig jaar zomer ontstond het idee om het meiden- / damesvoetbal op te starten. In de eerste competitiehelft is een samenwerking gestart met HBC'09 voor een MO17 team en aankomende vrijdag start het eerste echte Vrouwenteam in Susteren (7-tal).

Lang hebben ze er naar uitgekeken om in het groen-wit te mogen voetballen en dat wordt komende vrijdag werkelijkheid. Ze spelen dan namelijk in Susteren hun eerste wedstrijden op senioren-niveau. De 7-tal competitie heeft een aantal voordelen t.o.v. de elftallen die gebonden zijn aan de zondag.

Opzet van de competitie

  • Er doen 4 teams mee aan de zevental-competitie. Born 1, SVE 1, RIOS 1 en SCS/HBC 1.
  • Er zijn vier verschillende speeldata op vrijdagen. 22 februari in Susteren, 22 maart, 12 april & 10 mei.
  • Per speelronde speelt elke ploeg tegen elkaar. In totaal speel je dus 3 wedstrijden per avond.
  • Een wedstrijd duurt 20 minuten.
  • In totaal heeft elk team 12 wedstrijden gespeeld en wordt op basis daarvan de stand bepaald.

Aanstaande vrijdag in Susteren

Vrijdag 22 februari vindt de eerste speelronde plaats en is Sportpark Suëstra 'the place to be'. Over 2 (half-)velden verspreid wordt om 20.00 afgetrapt. Het zou mooi zijn als we onze dames met vele getale kunnen aanmoedigen als zij hun eerste officiële wedstrijden spelen in onze clubkleuren.

Heb je zelf interesse in meiden-, of damesvoetbal? Stuur dan even een mail naar Wilbert Smeets of bel 'm op. We hopen als club graag in het nieuwe seizoen met een vrouwenteam deel te nemen aan 7- of 11-tal competitie.

Gesprek laden