SC Susteren

Vandalisme op kunstgrasveld, de maat is vol

Zondagmorgen stond Gerrit Ermans voor een onaangename verrassing op het kunstgrasveld. Maar liefst drie cornervlaggen waren weg en ééntje was ter nauwer nood te redden. Maandagmorgen werd er zelfs een heuse brandvlek op het kunstgrasveld ontdekt. De maat is nu vol.

Restanten van de cornervlaggen werden teruggevonden op de N296 (Maaseikerweg). Een supporter gaf aan waarschijnlijk over een cornervlag te zijn gereden de avond van te voren. Na het horen van het bericht is geconstateerd dat inderdaad 2 of 3 cornervlaggen in 1000 stukken waren verdeeld langs de drukke weg. Niet alleen het stelen van de vlaggen is erg, het feit dat weggebruikers in gevaar worden gebracht zorgt voor nog meer onbegrip. De cornervlaggen zijn immers gemaakt van hard plastic.

Maandagmorgen is daar bovenop nog een brandvlek aan de rand van het veld ontdekt. Er is contact opgenomen met Gemeente Echt-Susteren (eigenaar van het veld) om aangifte te doen van vernieling.

Hoe nu verder

Het kunstgrasveld is uitsluitend bedoeld om erop te voetballen. Het sluiten van de poort (en dus de openbare toegang) zorgde destijds voor doorgeknipte gaten in het hekwerk. Ook vinden we geregeld rotzooi langs de kant en zijn de duckouts niet bedoeld om pizza in te eten. Stichting Menswell houdt sindsdien namens J.C. Haaze een oogje on het zeil, maar ook zij kunnen dit niet 24/7 doen.

Door het kunstgrasveld af te sluiten, straffen we 95% van de kinderen die nietsvermoedend een potje willen voetballen. Daarom vragen we aan iedereen om ogen en oren open te houden om de daders hierop aan te spreken / te straffen. In de tussentijd gaat het bestuur (wellicht met meerdere partijen) in beraad om andere maatregelen te treffen.

Gesprek laden