SC Susteren

Urmondiatoernooi eerste prijs van het seizoen

Na eerder positief te hebben verrast in de wedstrijden tegen 3e divisionist Scharn en de Belgen van SLW Maaseik trekt het team van Niels Schonbrodt de serie zonder verliespartijen vanaf maart van dit jaar vandaag ook tijdens het goed bezette Urmondiatoernooi door. Met degelijk verdedigen, hier en daar het nodige geluk, mooie reddingen, bij vlagen goede aanvallen en prima doelpunten (waarvan twee hele mooie) nemen de groenwitten de 1e prijs mee naar Susteren. In de wetenschap dat het team nog niet compleet is en het seizoen nog niet begonnen, blijft Schonbrodt realist en wijst op verbeterpunten “voor zowel het team als de S-side”.

Oefenwedstrijden:
SC Susteren – VV Scharn 4 – 1
SLW Maaseik – SC Susteren 2 – 10

Urmondiatoernooi:
SC Susteren – SJO DMJ ’16 1 – 0
SC Susteren – MBC ’13 1 – 0
SC Susteren – VV Walram 1 – 0
SC Susteren – De Leeuw 2 – 1


Finale:
SC Susteren – FC Hoensbroek 1 - 0

SJO DMJ ‘16

Zonder Daan (vakantie), Mark (vakantiestemming) en Gijs (hielblessure na onzachte botsing met de bank in huize Waeyen; antwoord op de vraag wie voorrang had staat nog open, red.), maar met Tom (heeft al met de A gevoetbald) en David (ingevlogen vanuit de C) én de morele ondersteuning van de oud-ploeggenoten en thans Fortunezen Roel, Kai en Floris start Susteren tegen de Samenwerkende Jeugd Organisaties Doenrade Merkelbeek Jabeek. Floris is grensrechter, de groenwitten zijn sterker, Bram (goede pass), Stijn (solide verdedigen) en Milan (mooie sliding) onderscheiden zich en Jules schiet een vrije trap keurig in de kruising.

MBC ‘13

Jozette Waeyen en Wendy Quadvlieg zijn gearriveerd, blijken veel aan elkaar te moeten vertellen en missen daardoor de goede acties van onder meer hun zonen. De paal en Raf zorgen voor het behoud van de “0”, de vrije trap van Hay zou voor Brecht zijn geweest, ware het niet dat hij wordt weggeduwd, de penalty is voor Tom. Jules valt geblesseerd uit. Milan en Len worden getorpedeerd.

Walram

Opnieuw goede reddingen van Raf, strakke acties van Len, David en Rens, vooraleer Alex vriend en vijand verrast door vanaf de middenlijn de te ver voor zijn doel staande keeper te verschalken. Tycho schiet net nog naast op een pass van Hay.

De Leeuw

Tycho meldt voor aanvang van de wedstrijd dat hij gaat scoren, Brams lange hoge bal stuit over de keeper, die het leer net voor de lijn nog opvangt, Tycho gaat goed door op een onwaarschijnlijk verre uittrap van Raf en tikt de 1-0 binnen, De Leeuw scoort na een prachtige aanval de 1-1, de scheidsrechter neemt 5 passen om de muur van De Leeuw bij een vrije tap van Tom op 9.15 meter te zetten, om dan te constateren dat er geen speler van De Leeuw aanstalten maakt om in die muur te gaan staan, Len blokt goed bij het uitverdedigen en Tycho werkt zijn inzet keurig af, waarna Raf –met hulp van Brecht en Milan- de zege veilig stelt. Hay en Raf botsen nog even stevig.

FC Hoensbroek

Zo staan uiteindelijk toch de twee hoofdklassers in de finale, waar Schonbrodt merkt dat de vermoeidheid noopt tot feller aansporen, Floris zich ontpopt als assistent-coach en even hartstochtelijk meecoacht, Hoensbroek twee kansen krijgt, Len en Tycho voor de groenwitten het doel op een haar na missen, Stijn onderuit gaat na een botsing met Hay, waarna deze Tom wegstuurt, die wordt gevloerd en ook nu de penalty keurig benut.

Tevreden

De S-side constateert dat het team van Schonbrodt sedert Heer-uit niet meer heeft verloren. Schonbrodt zelf neemt de gelukwensen tevreden in ontvangst, maar wijst –realist als hij is- op enerzijds de nog te verbeteren samenwerking achterin (“nogal wat ongelukkige botsingen”) en de incompleetheid van het team en anderzijds op de noodzaak om de aandacht van de S-side beter vast te houden (“de meeste mannelijke supporters zijn echt wel bezig met de wedstrijd; het is zaaks om ook de aandacht van de moeders bij het spel te houden”).

Opmerkingen in en rond het veld

Niels Schonbrodt roept enigszins vertwijfeld “Hayke?” bij een fout passje van de verdediger, waarop Yvonne Simons stelt: Hayke? Dat maog ich allein mer zègke!”

“Doe geis mich neet vertèlle dat dat de bedoeling waor!” (Walramsupporter na het doelpunt van Alex); “Jazeker waal!” (antwoord van uw verslaggever)

“Dae dónkere jóng van Hoensbroek, dat is waal effe eine gooje voetballer!”

“Mer Bram hauw ‘m waal ram in de tesj, pik!”

“Bram en Stijn waore sowieso erg good vandaag”

(gesprek na afloop tussen twee ploeggenoten)

“Dae Brecht haet de ganse daag gein duel verlaore, zègk ich dich!”

(Floris tegen de dug-out)

“Rens is sjterk gewore”/“Dae Raf, toch!”/”Dae David geit ‘r vol veur!”/“Is dae Milan al tweede jaors B?”/”Len bit zich d’rin vas!” (S-side na verschillende goede acties)

“MBC is sjterker es 2 jaor geleeje”

“Walram is ouch baeter es veurig jaor”

(gesprek na afloop tussen twee ploeggenoten)

Gesprek laden