SC Susteren

Susteren wint op wilskracht na 2-0 achterstand en pakt koppositie.

Na speelronde 2 is het vijfde elftal van Sportclub Susteren de lijstaanvoerder in de competitie.
Laat in de tweede helft buigde Susteren een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning.


Susteren begon slap aan de wedstrijd en leed onnodig veel balverlies. Ook door middel van de lange bal richting de spitsen kwam Susteren er niet uit. Veritas kwam hierdoor makkelijk in de wedstrijd. Het jonge elftal uit Neeritter kwam verdiend op voorsprong. Na een corner kon de aanvoerder ongedekt de bal op doel werken. De bal verdween langzaam maar buiten bereik van keeper Manuel in de rechterbovenhoek.

In de rust werd daarom ook aangegeven door trainer Erik Derhaag dat er onderling beter gecoacht moest worden en geconcentreerder aan de bal moest zijn.
In de tweede helft kwam Susteren langzaam aan zeker beter in de wedstrijd. Helaas niet snel genoeg want de thuisploeg zorgde dat de voorsprong verdubbeld werd. Hierna ging het roer om bij Susteren.
Camiel Jongen werd langs de linker flank diep gestuurd en legde de bal strak voor op Wieb Leenders die de bal in de hoek van het doel schoot.
Hierna kreeg Susteren het gevoel dat er wellicht nog één punt te halen viel in deze ondermaatse wedstrijd.
Een vrije trap genomen door Jorg van de Vin werd de 16 meter ingeschoten. Marcel Bonten die ter hoogte van de 11 meter vrij stond kopte de bal richting de gaol en zag deze over de keeper in het net verdwijnen. Susteren stond terug op gelijke hoogte en dit was qua spelbeeld wellicht niet geheel terecht. Op pure wilskracht en strijdlust lukte het Susteren om in de slotfase Veritas pijn te doen. In een snelle uitbraak werd Marcel diep gestuurd die Guus Bisschops in zijn ooghoek zag aanzetten. De bal kwam nog met geluk bij Guus nadat deze door de benen van de meekomende verdediger bij Guus terecht kwam. Zonder te twijfelen werkte hij deze vervolgens in het net.

Susteren wint in een zwaarbevochte tweede helft van Veritas die hiermee de koppositie inneemt.

Volgende week speelt het vijfde in alle vroegte in Herten tegen het vijfde elftal van SHH. Om 09:30 wordt op sportpark De Wolfsberg de bal afgetrapt.

Gesprek laden