SC Susteren

Susteren verslaat Wilhelmina met 4-2

In de laatste 3 wedstrijden werd slecht 1 punt behaald, maar in Weert heeft het team van Jan Lauers zich herpakt. Door een hattrick van Kevin Hoffmans en het eerste competitiedoelpunt van Rick Michiels stond na 90 minuten een 2-4 eindstand op het bord. Deze wedstrijd kende ook een debutant! Youri Jeurissen stond de laatste 10 minuten samen met zijn broer Raoul op het veld. Lees hieronder het stukje in De Limburg - Regio Roermond.

Het water begint Wilhelmina’08 langzaam maar zeker naar de lippen te stijgen. Van een ploeg die zo precair op de ranglijst staat, verwacht je een tomeloze inzet. Die was de laatste drie wedstrijden ook volop aanwezig. In het treffen tegen Susteren, dat de punten ook hard nodig had om ver van de rode streep verwijderd te blijven, maakte de thuisclub een futloze en inspiratieloze indruk. Combinatievoetbal was nauwelijks te zien, maar erger nog ook een tomeloze vechtlust in de duels ontbrak bij veel spelers.

In de afgelopen wedstrijden kreeg zowel Wilhelmina als Susteren in het begin een vroeg doelpunt om de oren. Beide trainers hadden voor dat scenario gewaarschuwd. Tegen de thuisclub bleek dat aan dovemansoren gericht. De gasten hadden zich dat advies wel in de oren geknoopt. Ze begonnen agressief aan de wedstrijd en na vijf minuten kon Kevin Hoffmans een voorzet van links bij de tweede paal simpel binnentikken. Wilhelmina was nòg niet wakker. Dik vijf minuten later viel een corner op de zestien voor de voeten voor de voeten van de volkomen vrijstaande Hoffmans. De goalgetter joeg de bal hard binnen: 0-2.

Even flakkerde de hoop op bij de Weertenaren, toen Arne van Geffen een vrije trap van ruim twintig meter in de kruising krulde. IJdele hoop. De thuisclub bleef volharden in de lange bal en omdat de duels meestal werden verloren, was die tactiek kansloos. Susteren richtte zich veel meer op combinatievoetbal. Op het middenveld dirigeerde routinier Tom Timmermans het spel naar hartenlust. En voorin had Wilhelmina de handen vol aan balvirtuoos Boyd Stoffels en afmaker Kevin Hoffmans.

Het doek voor de thuisclub viel in feite al vlak voor de rust. De twintigjarige Rick Michiels kopte een vrije trap vogelvrij binnen. De spitsen van de gastheren waren machteloos. Bij die ene kans, die werd uitgespeeld, tikten de vrijgespeelde Schreurs en Eddaoudi de bal tot vier keer naar elkaar toe in plaats van af te ronden. Toen vlak na de pauze Kevin Hoffmans zijn hattrick realiseerde was de wedstrijd gelopen. De 2-4 kwam te laat om het tij te keren. Trainer Dominik Vergoossen van Wilhelmina was ontgoocheld. „We waren onthutsend zwak. Zelfs werklust ontbrak.”

Gesprek laden