SC Susteren

Susteren verslaat Someren in pover duel

Door Jos Graus van De Limburg

De zege kwam echter niet tot stand met frivool voetbal. De eerste helft van deze wedstrijd was als ronduit saai te kwalificeren. Van leuke aanvalsopzetten was geen sprake en dat gold voor beide teams.

Tegenstander Someren, vorig gedegradeerd uit de eerste klasse, had weliswaar meer balbezit, maar daar was de koek dan ook mee op. Beide keepers hadden zelfs meer problemen met de zon uit hun ogen houden dan met de vijandelijke ballen. Veel passes terug, breed en onnauwkeurig waren karakteristiek.

Aan Susteren-zijde kwam daarin direct na rust een duidelijke kentering. Vanaf dat moment had trainer Jan Lauers zich voorgenomen om verbaal meer aanwezig te zijn langs de lijn. En zie daar: plotsklaps begon het bij Susteren te marcheren. Er werd nu wél druk gezet op de tegenstander, de duels werden feller aangegaan en het tempo verhoogd.

Het resultaat diende zich al snel aan. In de vijftigste minuut werd Kevin Hoffmans op rechts de ruimte ingestuurd en deze wist de bal breed te leggen op spits Boyd Stoffels, die vervolgens de keeper kon verschalken: 1-0. Deze voorsprong kwam op geen enkele manier meer in gevaar. De thuisclub verzuimde zelfs om iets aan het doelsaldo te doen door verdere mogelijkheden niet te benutten. Zo strandde de inzet van Sven Vergoossen, die alleen voor de keeper kon opduiken, op de vuisten van de sluitpost.

Aanvoerder Hoffmans was na de wedstrijd realistisch in zijn commentaar. „Ja, het was zeker in de eerste helft erg matig. Ik heb echter alle vertrouwen in de toekomst. Onze groep is nagenoeg hetzelfde gebleven, net als de voetbalintenties.”

Gesprek laden