SC Susteren

Susteren verslaat met Prins Olav I ook SV Deurne

Het was een prachtige dag om te voetballen afgelopen zondag. Met 17 graden op de thermometer speelde beide selectieteams een thuiswedstrijd op Sportpark Suëstra. Het 2de elftal hield slechts één puntje over aan de confrontatie met Hoensbroek 2. Susteren 1 speelde vervolgens om 14.30 tegen Deurne waar het in Deurne klop kreeg met 5-0.

Gebrand op een goede uitslag werden de jongens van Jurgen de Haan het veld op gestuurd. Prins Olav mocht als prins van de Graasbörgers de aftrap nemen. De oud-keeper van SCS scoorde met een puntertje en maakte bijna een schwalbe in de aanloop naar het schot. (bekijk de video op onze Instagram-pagina)

In de eerste 10 minuten was het zoeken voor Susteren. Deurne kreeg 2 halve kansjes, maar was verder niet gevaarlijk. Daarna nam Susteren het heft in handen en volgde een aantal kansen. Een afgeslagen corner van Susteren zorgde uiteindelijk voor de verdiende 1-0. Op 20 meter van de goal plukte Kevin Hoffmans met zijn linkerbeen de bal uit de lucht om deze op een fraaie manier tegen de netten te werken. Vijf minuten later was het Nick Meeuwissen die hoog boven iedereen uitstak en de corner van Tom Timmermans kon verzilveren. 2-0. Het gefrustreerde Deurne ontving 2 gele kaarten en kon volgens sommige blij zijn dat het nog 11 man op het veld had staan

Pompen
Na rust ontstond een ander wedstrijdbeeld. Deurne zocht het voornamelijk met lange ballen door de lucht en dus was het voetballend een mindere helft. Het was echter Susteren dat in de omschakeling gevaarlijk bleef. Zo had Hoffmans de 3-0 op de schoen, maar vloog deze zelfs over het vangnet. Deurne kwam niet verder dan enkele afstandsschoten en kon wederom blij zijn toen een overtreding werd bestraft met slechts geel. Het neerhalen van een doorgebroken speler op de helft van Susteren was volgens de scheidsrechter toch te ver om de overtreding te beoordelen met rood.

De wedstrijd werd feller en Deurne ging 1-op-1 spelen. Het resulteerde uiteindelijk in de aansluitingstreffer die in blessuretijd. Spits van der Werf kwam net voor de keeper en schoot de bal op doel. Via de paal en een daaropvolgend duel om de bal was de spits van Deurne net iets sneller. Het bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Goede zaken in periode 2
Daar waar iedereen dus naar de degradatiestreep keek, staat het eerste elftal er nu heel anders voor. Met 5 overwinningen op rij staat het zelfs bovenaan periode 2 (zie hieronder). Er zijn echter nog ploegen die inhaalwedstrijden moeten spelen, waardoor het een vertekend beeld geeft. EHC & Chevremont kunnen op gelijke hoogte komen en ZSV kan bij 2 winstpartijen op 17 punten komen. De 2 wedstrijden waar het nog om gaat, zijn uit tegen Chevremont en uit tegen Venlosche boys.

Al met al een mooie zondagmiddag. De volgende thuiswedstrijd is aankomende zondag. Dan komt koploper EHC Hoensbroek op bezoek.Gesprek laden