SC Susteren

Susteren verslaat koploper VV Geldrop met 3-1

Verslag vanuit De Limburger door Johan Heurter

Quizje doet wonderen bij Susteren

De competitiestart van Susteren was slecht, maar de weg omhoog is nu ingeslagen. Vorige week was er een overwinning bij Wittenhorst en nu werd koploper Geldrop met 3-1 verslagen.

In de eerste vier wedstrijden geen overwinning en dat terwijl Susteren verwachtte bovenin te kunnen meedraaien. Er waren natuurlijk blessures, waardoor misschien niet de sterkste elf in het veld stonden, maar na de oorwassing door Minor (6-0 verlies) moest er wat gebeuren.

„We hebben de koppen bij elkaar gestoken”, aldus aanvoerder Kevin Hoffmans. „We hebben afgelopen vrijdag een quiz gedaan. Dat was goed voor de teambuilding. Ik denk dat het wel geholpen heeft.”

Met de bereidheid iets voor elkaar te doen zat het wel goed. De aanvallers verstoorden de opbouw van de Brabanders, de middenvelders dekten kort en Geldrop werd zo gedwongen om vaak de lange bal te spelen. De defensie stond echter als een huis en in de eerste helft werd er geen enkele kans weggegeven.

Susteren creëerde zelf wel drie kansen en benutte er twee. Kevin Hoffmans stond aan de basis van beide treffers.

Bij de eerste legde hij de bal panklaar voor Bart Dings. Bij de 2-0 ging hij alleen op doelman Yannick Derix af. Hij was niet zelfzuchtig en legde breed op Dings. „Ik probeer de beste keus te maken. Ik heb 70% kans om te scoren, Bart 99%. Een beetje statistiek dus”, analyseerde Hoffmans. Maar misschien was het ook wel een uitvloeisel van de teambuildingsquiz.

De derde treffer nam Hoffmans zelf voor zijn rekening. Met een bijzonder fraaie lob zorgde hij net na de pauze voor een comfortabele 3-0 voorsprong. „We spraken er in de rust over dat de keeper af en toe ver uit zijn goal kwam. Ik zag hem weer komen en ik moet zeggen dat hij fijn binnenviel”, zei hij.

De wedstrijd leek beslist, maar niets was minder waar. Geldrop scoorde via invaller Lars de Haas een paar minuten later tegen (3-1) en ging op jacht naar meer. Elke bal werd in de doelmond gepompt en dan was het voor de gasten hopen dat die ook goed zou vallen. Dat was een enkele keer het geval en er ontstonden een paar hachelijke situaties. Doelman Jeremy Caessens moest twee keer reddend optreden en de lat voorkwam erger.

Toch was het een verdiende overwinning voor Susteren. Waarom het nu wel lukte en de eerste vier wedstrijden niet lag niet alleen aan de teambuilding. Hoffmans daarover: „We zijn een voetballende ploeg en spelen beter als de tegenstander ook lekker wil voetballen. Dat was vandaag het geval.”

-------------------------------

De speler-van-de-week-commissie reikte deze week de bokaal uit aan Boyd Stoffels. Zijn harde werken werd beloond met een tegeltje aan de muur!


Gesprek laden