SC Susteren

Susteren verliest van sterk spelend Chevremont

Op een verrassend mooie voetbalzondag in november hoopte Susteren punten te pakken tegen kampioenskandidaat Chevremont. De ploeg van Jan van Dijk (oud-trainer VVV-Venlo) was echter met 1-3 te sterk voor Susteren 1.

Bij Susteren keerde Bas Koolen terug in het verdedigend hart na een wereldreis te hebben gemaakt en Youngster Youri Jeurissen was opnieuw aangewezen als rechtsback na zijn goede wedstrijd tegen Wittenhorst de week ervoor. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en het spel ging snel op en neer. Het was Chevremont dat de betere kansen afdwong, maar het net nog niet wist te vinden. De kansen voor Susteren waren spaarzaam op een kans van Nick Meeuwissen na.

Het duurde tot de 40ste minuut toen Chevremont een voorsprong nam. Een vrije trap belandde prachtig onderkant lat in het doel van Susteren. Na de pauze zag het publiek een gretiger Susteren, met ook meer kansen. Het was dan ook doodzonde dat een persoonlijke fout achterin gelijk werd afgestraft met de 0-2. De drang om te scoren was niet minder groot bij Susteren en de keeper van Chevremont redde 2x op fraaie wijze door de bal via de lat over te tikken. Het zit in deze fase dan ook niet mee.

Na de 0-3 was het geloof op een goed resultaat weg, maar scoorde Susteren wel nog een eretreffer. Wessel Ronckers krulde de bal van buiten de 16 meter met zijn chocolade been over de keeper, waardoor een 1-3 de eindstand werd.

Komende week staat een bekerwedstrijd op het programma in en tegen Merefeldia (Nederweert). Een goed moment om een mooi resultaat te boeken voor de weken erna.

Gesprek laden