SC Susteren

Susteren verliest onverdiend in en tegen Bekkerveld

Afgelopen zondag stond de altijd lastige uitwedstrijd naar Bekkerveld op het programma. De ploeg van Cookie Voorn had voorafgaand aan het duel met Susteren 2 punten meer, maar verloor verrassend van De Valk met 2-0.

De wedstrijd begon fel en de 1ste helft had een hoog tempo. Beide ploegen waren gretig, maar creëerde geen echte grote kansen. Na 20 minuten was het de snelle Tommie Vluggen die spits Meessen bediende in de 16 meter. Met een knappe omhaal verschalkte hij keeper Caessens die de bal in eerste instantie leek te hebben. De eerste kans was dan ook gelijk raak voor de thuisploeg.

Na ruim 30 minuten sloeg het noodlot weer toe. Susteren-goalie Jeremy Caessens plukte een bal uit de lucht, maar kwam verkeerd neer. Zijn enkel klapte om en de bal schoot uit zijn handen. Tommie Vluggen wist hier wel raad mee en scoorde de 2-0. Terwijl Bekkerveld aan het juichen was, waren alle ogen van Susteren gericht op de aangeslagen keeper. Met een ogenschijnlijk zware enkel-blessure verliet hij het veld en kwam Joshua Cleber terug in de goal.

Susteren werd sterker in de 1ste helft, maar het leidde niet tot echte grote kansen. In de rust was er dan ook geen paniek, want er werd immers goed voetbal gespeeld. Het doel was om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken om zodoende een Minor-scenario te voorkomen.

Dit gebeurde vervolgens ook. De ploeg van Jan Lauers begon zeer gretig aan de 2de helft en een voorzet van Tom Timmermans leidde tot de aansluitingstreffer van Kevin Hoffmans. Met het hoofd was hij keeper Klein te snel af en had Susteren de gedroomde start. De hele 2de helft heeft Susteren het spel gemaakt, maar zichzelf niet beloond. Bekkerveld was enkel en alleen gevaarlijk in de counter en de keeper Klein en de paal voorkwam een tweede kopgoal van Hoffmans.

Scheidsrechter Bos floot verrassend niet voor een penalty toen Boyd Stoffels toch zeer duidelijk gehaakt werd in de zestien meter. Aan de andere kant had er ook een penalty kunnen komen na een mogelijke handsbal van Martijn Stuff. De laatste vrije trap werd gevangen door Klein en daarmee was de wedstrijd afgelopen. Tevreden over het spel, maar jammer van het resultaat.

Een Susteren-supporter bedacht daarom deze Cruijfiaanse uitspraak.


Gesprek laden