SC Susteren

Susteren niet tevreden met gelijkspel tegen laagvlieger FC Hoensbroek

De toto-formulieren lieten zien dat iedereen in Susteren een overwinning verwachtte van het eerste elftal. FC Hoensbroek stond onderaan, met 6 punten minder, maar liet zich deze zondag niet kennen. In een matig duel wist de ploeg uit Hoensbroek een punt mee te nemen naar het zuiden. 2-2

De regen zorgde ervoor dat het hoofdveld afgekeurd was en daardoor werd de wedstrijd op het kunstgrasveld gespeeld. Na 10 minuten leek er geen vuiltje in de lucht. Kevin Hoffmans kapte van rechts naar binnen en plaatste de bal met een boog achter de keeper van Hoensbroek. Het publiek zal blij zijn geweest met het klapmoment, want de temperatuur, wind en miezelregen zorgden voor een frisse zondagmiddag.

Niet veel later maakte Hoensbroek gelijk uit een vrije trap. In eerste instantie werd de bal weggewerkt, maar deze kwam precies voor de voeten van Pascal L'Abee. Van 10 meter roste hij de bal blind op het doel en deze raakt het net. Susteren kwam er vaak dreigend uit, maar de eindpass was vaak een probleem. Een diepe bal in de 40ste minuut voor Hoensbroek zorgde voor de 1-2. Swen Cornelissen kapte eenvoudig de back uit en schoof de bal achter keeper Yoshua Cleber. Zo werd de ruststand bepaald op 1-2.

In de 2de helft was het maar één ploeg die probeerde te voetballen. Met veel druk en een betere wil begon Susteren goed aan de tweede helft. Er werden duels gewonnen en meer naar voren gespeeld. Scheidsrechter Bechay had een lastige middag en zat er bij beide kanten wel eens naast. Zo werd er duidelijk 2x hands gemaakt binnen de eigen 16 van Hoensbroek. Maar het leek alsof iedereen deze middag af en toe met een arm mocht voetballen. Kopkansen van Steffan Laumen en Kevin Hoffmans gingen er helaas niet in, maar in de 80ste minuut was het wel raak. Boyd Stoffels speelt Kevin Hoffmans aan die randje 16 meter naar de grond wordt gewerkt. Scheidsrechter Bechay wees naar de stip, daar waar heel Hoensbroek op hem af vloog. Het deerde Tom Timmermans niet om zodoende zijn 6de benutte penalty erin te schieten.

Daarna werd Susteren nog een paar keer gevaarlijk en had er nog een overwinning in gezeten. Het mocht uiteindelijk niet baten. Een slechte eerste helft heeft ervoor gezorgd dat Susteren ontevreden het veld verliet tegen laagvlieger Hoensbroek.

Gesprek laden