SC Susteren

Susteren 4 in knotsgekke doelpuntenfestijn niet langs Stevensweert

Met maar liefst 10 doelpunten na 90 minuten voetballen kwam het vierde van Susteren afgelopen zondag niet verder dan een gelijkspel tegen het eerste elftal van Stevensweert. Het leverde mooie doelpunten op van beide kanten maar met maar liefst 1 punt zullen beide teams verder moeten.

Met de 5-0 overwinning op Urmondia vorig duel kon Susteren met opgeheven hoofd beginnen aan de wedstrijd tegen Stevensweert. Susteren begon goed aan de wedstrijd en kwam op voorsprong nadat vanuit een corner de bal werd weggewerkt en in de voeten viel van Rik Vrehen. Rik legde de bal af op Guus Bisschops die de bal na 10 minuten langs de keeper wist te werken. Niet veel later kwam Stevensweert op gelijke hoogte. Susteren bleef rustig en kwam terug op voorsprong nadat er goed druk werd gezet door Robin Pustjens waarbij Koen Engelen de bal de 16 meter in krulde. Guus Bisschops wist vanuit de voorzet de bal in de korte hoek binnen te koppen. Camiel Jongen mocht nog net voor rust voor de 3-1 tekenen en zo kon Susteren tevreden zijn over de eerste helft.

Echter ging het na de eerste 10 minuten van de tweede helft mis. Een afstandsschot vanaf ongeveer 20 meter vloog met een streep voorbij Manuel van der Linden in de verre hoek. Niet veel later kreeg de uitploeg gemakkelijk een penalty toegekend na licht vastpakken van Jorg van de Vin. De penalty werd benut en zo keek Susteren weer tegen een gelijke stand. Het ging over en weer en het regende kansen voor beide teams. Het was wederom Susteren die terug op hoogte kwam dankzij Koen Engelen die de bal op het middenveld veroverde en van afstand de bal met een mooie curve over de keeper schoot.

Toch wist de verdediging van Susteren zich geen raad met de spelers voorin bij Stevensweert. Langs de flanken werd de verdediging verrast waardoor ook Marcel Bonten in de één tegen één werd gepasseerd. Manuel van der Linden die overigens ook vele ballen uit het doel wist te keren kon de 4-4 daarom niet keren.

Gefrustreerd maar met goede moed ging Susteren wederom de aanval in. Camiel Jongen die een goede pot speelde dribbelde langs de linkerflank naar voren waarna een combinatie volgde met Wieb Leenders die hem terug klaar legde voor Camiel om hem daarna hard in de korte hoek te schieten. Na negen doelpunten leek het met nog enkele minuten wel gedaan. Toch kwam Stevensweert op dezelfde wijze op gelijke hoogte. De keeper schoot de bal vanuit een doeltrap ver naar voren, waarna de aanvallers op snelheid de verdediging van Susteren wist te verassen en vanaf afstand de bal nauwkeurig in de hoek wist te prikken.

Met nog een remoerige slotminuut met commentaar op de scheidsrechter van de tegenpartij werd de laatste minuut uitgevoetbald tegen 9 man van Stevensweert maar was de tijd te kort om nog voor een verrassing te zorgen.

De meest apparte wedstrijd van Susteren dit seizoen dat op een beter resultaat had gehoopt. Over twee weken mag Susteren het opnemen tegen de nummer 2 FC RIA uit Nieuwstadt.

Gesprek laden