SC Susteren

Susteren JO19-1 moet weer buigen voor Someren JO19-1

Susteren, 23 maart 2019- Gebrand op revanche na de 3-1 nederlaag in Someren loopt Susteren vandaag tegen de Brabanders tegen een vroege achterstand aan en krijgt deze niet meer weggewerkt. Als een fameuze vrije trap vroeg in de tweede helft de 0-2 betekent kunnen de bezoekers vol op de tegenaanval spelen en doen dat bekeken. De thuisclub doet zijn best, oogt soms echter als verlamd, komt nochtans tot 1-3 en 2-4 terug, maar moet uiteindelijk met 2-5 opnieuw buigen.

Kopie

Zonder Bram (enkelblessure tijdens de donderdagtraining) en Hay (geen verlof bij balansdag van Nettorama; app-boodschap aan het team “Veel succes en pak ze!”), maar weer met Mark op de bank (mooie manchet om de tijdens Carnaval gekwetste pols) treden de 14 van Sevriens/Lemmens/Hamers deze 6-puntenwedstrijd met vertrouwen tegemoet. De snelle 0-1 (nog voordat uw verslaggever is gearriveerd) is een tegenslag, maar hoewel Someren feller in de duels gaat, is Susteren zeker niet de mindere ploeg. Kansen komen er via Renzo (samenspel Daan-Tom-Kai-Jules-Kai), Alex (ook voor hemzelf verrassend plotseling alleen voor de keeper na een pass van Dani), Milan (net te laat bij een voorzet van Niels) en Brecht lijkt de gelijkmaker op de schoen te hebben na een superbe voorzet van Tom; zijn schot in de vlucht gaat juist over. De wedstrijd lijkt een kopie te worden van de heenwedstrijd in Someren, toen ook fel werd gestreden, maar het aantal echt uitgespeelde kansen zeer beperkt bleef.

“Twieë van de doezendj”

Direct in de tweede helft vliegt een vrije trap van Someren perfect in de verre kruising (Jop: “Zo schuutse d’r doezendj en gaon d’r meschiens twieë in”) en wordt de inhaaljacht van de groenwitten een hele lastige. Met Rens voor Milan en later Ghislain en Mark voor Dani en Tom probeert Sevriens het tij te keren, maar Someren profiteert uitgekiend van de ruimte die bij Susteren achterin ontstaat. Opgezweept (“Weer probeere te enthousiasmeere”, corrigeert Tom) door de S-side en aangemoedigd om sneller aan te sluiten en mee naar voren te gaan, rent Mark door op een schijnbaar door de keeper te onderscheppen pass van Rens en is met zijn sliding gelijktijdig met de keeper bij de bal, wint dat duel, staat sneller dan de keeper op en duwt de bal over de lijn: 1-3. Aan de overzijde moet Omar vier maal handelend optreden bij een counter van de blauwwitten. Als Niels een hoekschop van Daan net naast kopt, Ghislain via een vliegend hakje twee tegenstanders passeert en stuit op de derde leidt de volgende counter tot de 1-4 en vinden Mirjam, Yvonne en Jozette de gelegenheid om de dagelijkse discussies met de mannen in hun huis en huishouden met elkaar te delen. Na 84 minuten komt er opnieuw iets van beleving terug bij Susteren als Renzo een pass van Ghislain na een combinatie Jules-Daan-Brecht-Kai leep weet af te ronden (2-4) en direct daarna Alex en Rens over links doorbreken; Rens’ schot wordt gestopt. Twee minuten voor het einde volgt echter nog de 2-5 en is de koek voor de groenwitten op.

“Volgende keer beter”

“’T zaot neet mit”, meent Yvonne. “Volgende keer beter”, voegt Mirjam daar aan toe. Thijs denkt dat de week rust voor Bram goed zou kunnen uitkomen. Volgende week volgt het nader onderzoek van de nog steeds opgezwollen enkel.

Gesprek laden