SC Susteren

Susteren JO-19 1 soepel naar volgende bekerronde

Heugem-Maastricht, 20 oktober 2018- Met Kevin en Hay weer hersteld, Bram nog altijd gekwetst en Jules als “vijfde reserve” nog voorzichtigheidshalve in de rol van verzorger gaan Sevriens en Laumen vandaag vol vertrouwen de strijd met RKHSV aan om een plek in de 3e bekerronde. Waar de bezoekers twee seizoenen geleden nog met 8-0 werden weggespeeld kan de ploeg uit Heugem de groenwitten nu een goed kwartier tegenstand bieden, maar met de rust lijkt de wedstrijd met 0-3 al gespeeld. Bij vlagen minder geconcentreerd gaat Susteren in de tweede helft desondanks soepel door naar een verdiende 1-6 eindstand.

Op herhaling

Tijdens de twee voorbije B-seizoenen evolueerden de uitslagen tegen RKHSV al in positieve zin (0-8, 2-2, 2-2, 5-1), maar omdat de ontwikkeling per lichting spelers in de jeugd altijd verrassend blijft, is vandaag opnieuw de vraag hoe de tegenstand zal zijn. “Mer es veer d’r vol veur gaon, kènne veer wènne”, etaleert Hay op de heenreis het vertrouwen van het team. Ook de S-side gaat vandaag dus op herhaling en constateert dat het complex er met twee nieuwe kunstgrasvelden, een vernieuwde parkeerplaats en een gerenoveerde en met een dakterras uitgebreide kantine stevig op is vooruit gegaan. Het mannelijke deel van de S-side plus trouwe supporters Milan Lemmens en Mare Janssen nemen hun vertrouwde plek aan de westzijde in tussen de dugouts, het vrouwelijke deel kiest voor een plekje in de najaarszon aan de oostkant. Wim mag de rol van vlaggenist spelen en doet dat wederom met verve. Het eerste kwartier is Susteren de betere ploeg, maar moet de achterhoede met Kevin, Hay, Niels en Mark toch een paar maal ingrijpen en vangt Omar een schot een twee voorzetten goed af. Mark heeft een enorm snelle tegenspeler, die hij met goed positiespel keurig in bedwang weet te houden. Johan merkt op dat hij “die lange naast Niels een leuk spelertje vindt”, waarop Robert hem enigszins verbaasd vraagt of hij Hay bedoelt, hetgeen zo blijkt te zijn. “Ik kan die namen allemaal niet onthouden, jôh”, legt Johan hem uit. Gevoed door Kai, Daan en Brecht is de groenwitte aanval met de felle Ghislain, de beweeglijke Alex en de lepe Renzo gevaarlijker. Toch duurt het tot halverwege de eerste helft vooraleer Renzo een aanval over Niels, Mark, Daan, Kai en Ghislain bekeken in de verre hoek afrondt. Als Kevin een aanval onderschept, Kai Alex inspeelt en deze Renzo over links wegstuurt zijn een kapbeweging en een geplaatst schot in de rechterhoek goed voor de 0-2. “Good dat die goole valle”, meent Robert “Doe kèns waal baeter zeen, mer dan mót toch eesj dat geulke gemaak waere”. Jan is druk doende de thuisblijvers per app het goede nieuws te melden en mist daardoor de actie van zoon Brecht, die van links de zestien binnen stormt en met links vlammend uithaalt voor de 0-3. De Belg, die vorige week na de wedstrijd tegen NWC zijn moeder had gevraagd voor alle zekerheid de hospitalisatie-verzekering terug nog maar eens te checken, krijgt even later ook vandaag een stevige tik, maar wordt door de zorgzame Jules met waterzak in een bescheiden tempo (want opletten voor de liesblessure!) keurig opgelapt.

RTL Late Night

Met Milan voor Alex lijkt de tweede helft vooreerst een kopie van de eerste te worden, maar brengt RKHSV met een zwabberend schot dat boven Omar tegen de lat ketst en in de rebound wordt binnengetikt nog even iets van spanning terug en moeten Sevriens en Laumen nogmaals duidelijk maken dat de concentratie moet worden vastgehouden. Als Kai onderuit gaat en Daan de vrije trap scherp in de zestien brengt wordt Niels met een volleerde houdgreep naar de grond getrokken en benut Renzo ook deze strafschop: 1-4. Rens, Tom en Dani komen dan voor Niels, Ghislain en Daan, die zijn aanvoerdersband aan de dichtstbijzijnde medespeler overhandigt, in dit geval Brecht. HSV’s nummer 8 doet ondertussen verwoede pogingen om ook een strafschop mee te krijgen, maar vindt bij de jonge, uitstekend fluitende scheidsrechter geen gehoor. Deze beloont de protesten wel met een gele kaart, terwijl Mark en Hay niet kunnen nalaten hun tegenstander nog uit te leggen “dat dit eine voetbalwedsjtried is en neet RTL Late Night. Doe zit hie neet in ein praatprogramma!”. De mooist goal van de dag volgt uit een aanval van hooguit 10 seconden, als Omar een hoekschop afvangt, meteen de bal naar Kai gooit, die Tom aanspeelt, waarna een snelle 1-2 met Renzo volgt, Tom is vertrokken, Hay de handen al in de lucht steekt voordat Tom geschoten heeft en de bal inderdaad feilloos het net vindt: 1-5. HSV’s keeper redt nog fraai op een scherp schot van Rens en nadat Dani Milan goed bedient en deze tussen twee tegenstanders door op weg naar de zestien gemangeld wordt, mag Hay de vrije trap nemen, die even afgeketst tegen een hoofd van de muur in de korte hoek verdwijnt: 1-6. Een tweede strafschop na een onvervalste heupworp waarmee Rens naar het kunstgras wordt gekatapulteerd blijft de thuisploeg –tot grote verbazing van de dames-S-side (“Ja, mer nae!”) - bespaard.

Hoogtepunt

Thomas Sevriens -tevreden glimlachend- en Steffan Laumen –inmiddels hersteld van de zware vrijdagavond (vermoedelijk een training, red.)- constateren op het dakterras na afloop dat “de ploeg voldoende vertrouwen heeft dat als ze achterin de ‘0’ vast houden er altijd een goed resultaat in zit, omdat voorin altijd wel wordt gescoord”. Op weg naar huis vertrouwt Brecht vader Jan toe dat hij even heeft overwogen om te stoppen met voetballen: “Een doelpunt gemaakt en aanvoerder geweest. Ge moet stoppen op het hoogtepunt van uw carrière, toch?”

Gesprek laden