SC Susteren

​Susteren houdt voor het eerst de nul met debuterende keeper

Afgelopen zondag ging het eerste elftal op bezoek bij VV Schaesberg. Een ploeg met slechts twee punten - en een wedstrijd – minder. Met 9 punten uit de laatste 3 wedstrijden werd met vertrouwen vertrokken naar Landgraaf.

Wegens persoonlijke omstandigheden kon keeper Jeremy Caessens er niet bij zijn en dus debuteerde Axel Versloot in het doel. De keeper mocht al vaker aantreden in oefenwedstrijden en maakte afgelopen zondag zijn officiële debuut.

Al tijdens de warming-up bleek dat het geen leuke wedstrijd zou worden voor het publiek. Regen en een stevige wind zorgden ervoor dat het voetballend spel er onder te lijden had. In de eerste helft was het Susteren dat de wind mee had en de boventoon voerde. Na een schot van Kevin Hoffmans wist spits Nick Meeuwissen de bal net over te koppen. Het was een van de spaarzame kansen in de eerste helft. De debuterende keeper kreeg zelfs geen enkele bal op doel. Snel naar de thee.

Het begin van de tweede helft was duidelijk voor Schaesberg. Zij hadden de wind mee en waren beduidend beter. Een vrije trap werd door een middenvelder van Schaesberg op de lat gekopt en niet veel later bracht Axel zijn eerste redding na een afstandsschot. De storm van Schaesberg ging liggen in de laatste 20 minuten. Toen was het Susteren dat gevaarlijk werd en spits Nick Meeuwissen was dichtbij de 0-1 voorsprong. In eerst instantie bracht de keeper een mooie redding en de rebound werd vervolgens onderkant lat gekopt.

Susteren bleef aanvallen en een voorzet van Kevin Hoffmans kwam terecht in de voeten bij de ingevallen Andy Tummers. Deze twijfelde geen moment en schoot op doel. De verdediger op de lijn kon de bal niet meer wegwerken en dus belandde de bal tegen de touwen. Met nog 10 minuten te spelen stond Susteren op een 0-1 voorsprong.

Ook daarna bleef Susteren gevaarlijk en was een 0-2 stand dichterbij dan een gelijkspel. Het bleef echter bij 0-1 en zo boekte Susteren zijn 4de overwinning op rij. Komende zondag staat een thuiswedstrijd tegen Deurne op het programma. Tegen die ploeg hebben de mannen van Jurgen de Haan nog iets recht te zetten. Tevens doet Susteren 1 bovenin mee in de 2de periode.

Gesprek laden