SC Susteren

Susteren herdenkt erevoorzitter Peter Masthoff

Op 13 maart jongstleden bereikte ons het droevige bericht dat erevoorzitter Peter Masthoff was overleden. Veelal senioren zullen hem gekend hebben als een groen-witte clubman in hart en nieren, die altijd het beste voor had voor de club. We zijn dan ook de archieven ingedoken om Peter op een waardige manier te herdenken.

Peter begon zijn carrière bij Sportclub Susteren als voetballer, waar hij op zijn 18de al mee mocht doen in het eerste elftal. In 1966 werd hij op 36-jarige leeftijd voorzitter van de club. Onderstaande receptie toont een jonge Peter Masthoff (rechts) met een jonge Gerrit Ermans op de receptie van het kampioenschap in 1968.

Onder zijn voorzitterschap was hij onder andere betrokken bij de realisatie van het sportpark aan de Molenveldweg in 1972. Voor die tijd was het uniek om een lichtinstallatie en overdekte zittribune rond het hoofdveld te hebben. De rol die Peter hierin heeft gespeeld, was erg groot. In 1978 vierde de club een bijzonder moment door voor het eerst in de historie uit te komen in de 1e klasse.

(feestcommissie 50-jarig bestaan, 1984)

Naast zijn voorzitterschap bij Sportclub Susteren was hij zeer betrokken binnen de gemeenschap. Maar liefst 16 jaar heeft hij gewerkt als wethouder binnen de toenmalige gemeente Susteren en nog 8 jaar actief geweest als raadslid. Door zijn persoonlijkheid en uitstraling dwong hij respect af binnen en buiten de club. Als een echte ambassadeur was hij er voor de leden had hij een amicale, bindende benadering.

In 1989 werd hij Koninklijk onderscheiden als Ridder in Orde van Oranje Nassau. Door de club werd hij benoemd tot Lid van verdienste met de gouden speld van Sportclub Susteren. In 1991 nam hij afscheid van het voorzitterschap en werd hij benoemd tot erevoorzitter voor het leven. Sindsdien is Wim Fiddelaers de trotse voorzitter.

(receptie ter gelegenheid van 25 jaar voorzitter en afscheid als voorzitter in 1991)

Ook na 1991 bleef hij betrokken bij alle wedstrijden en bijzondere activiteiten. Zolang de gezondheid het toeliet, kwam hij met heel veel plezier naar het 'nieuwe' sportpark toe. We kunnen spreken van een echte ambassadeur.

Vanaf zijn 80e geraakte Peter door zijn ziekte steeds meer op afstand van zijn vereniging. Er was voor hem steeds minder herkenbaar contact mogelijk. Peter overleed op 87-jarige leeftijd en is 73 jaar lid geweest van Sportclub Susteren. Als club hebben we op een waardige en respectvolle manier afscheid genomen van onze erevoorzitter met mooie herinneringen aan de vriendschap en kennis die hij ons gegeven heeft. We zijn Peter veel dank verschuldigd voor alles wat hij voor onze club gedaan heeft. Met het overlijden van Peter Masthoff hebben we afscheid moeten nemen van een boegbeeld in de historie van Sportclub Susteren. Zijn naam zal binnen Sportclub Susteren voortleven.

(huldiging vanwege 65-jarig lidmaatschap (tijdens 75-jarig jubileumfeest SCS) in 2009)

Gesprek laden