SC Susteren

Susteren haalt dikverdiend punt tegen Chevremont

Het was een hete middagje op Sportpark Suëstra. Niet alleen door de stralende zon, maar ook door de kaartenregen die het arbitrale trio uitdeelde. Uiteindelijk eindigde de mannen van Jan Lauers met 10 man en één punt na het wegsturen van Bart Dings.

Pupil van de week: Kick Beulen (foto's staan onderaan). Hij is de pupil met het record "hoe hoog gooi je met het muntje". Kick is linksbenig en sinds vorig jaar speler van de mini-F. Zijn eerste poging miste het doel, maar de 2de poging liet zien dat hij over veel kracht beschikt. Zou hij net zo "goed" worden als zijn vader?

Lees hier het wedstrijdverslag van verslaggever Jos Graus van De Limburger.

Vooraf waren beide trainers eensgezind over hun gevoel van de komende wedstrijd. Jan Lauers (Susteren) en Jan van Dijk (Chevremont) repten over een positieve spanning. Beiden, begonnen aan een volgende uitdaging bij een nieuwe club, willen graag weten waar ze staan met hun team. Achteraf kunnen ze content zijn met hetgeen hun spelers lieten zien.

Ook de puntendeling was geen punt van discussie. De beslissing van arbiter Dragstra om de tweede strafschop voor Susteren te laten overnemen, leidde echter tot felle discussies. Terwijl heel Chevremont keeper Mark Voss feliciteerde met het stoppen van deze pingel, kwam de bal in de herkansing nogmaals op de stip. Volgens Dragstra had een speler van Chevremont tijdens Tom Timmermans’ aanloop ‘Ja’ geroepen. „Dit beïnvloedt het spel en daarom mocht de strafschop opnieuw worden genomen”, was Dragstra’s uitleg. Timmermans ontfermde zich wederom over de bal en schoot via de binnenkant van de paal en vervolgens via de rug van Voss raak: 2-2.

Lieýebbers van strafschoppen kwamen sowieso aan hun trekken in Susteren. Timmermans mocht na rust ook al de openingstreüer vanaf de stip binnenschieten. Nog geen tien minuten later was het aan de overkant raak, toen Tim Blättler vanaf elf meter mocht aanleggen: 1-1. Hij zorgde ook voor de 1-2, toen hij na een snel genomen vrije trap alleen voor de keeper kon opduiken. Heel Susteren protesteerde, omdat de bal niet stil zou hebben gelegen. Resultaat: twee extra gele prenten. Het totaal kwam daarmee op zeven, waarvan vijf voor Susteren.

De kaartenkoek was echter nog niet op. Nu mocht Bart Dings (Susteren) met rood voortijdig gaan douchen, nadat hij te onstuimig een duel was ingegaan. Ondanks de numerieke minderheid en de korte resterende speeltijd bleef de hoop op een puntendeling bij de Susteren-aanhang bestaan. Toen de ingevallen Maik Storken door Chevremont-verdediger Roy Bejas bij een kopduel te innig werd omhelst, was dat voor Dragstra de aanleiding Susteren een strafschop toe te kennen.

-----------------

Na afloop was er een leuke attentie voor de 'speler van de week'. Een geheime commissie buigt zich vanaf nu over elke wedstrijd en roept daarbij de speler van de week uit. Keeper Yoshua Cleber mocht de eerste trofee mee naar huis nemen, want de commissie was unaniem in hun keuze. Via de voetbal.nl-app kozen de spelers echter voor routinier Tom Timmermans die 1, 2 of misschien wel 3 penalty's.


Gesprek laden