Zonde.
SC Susteren

Susteren 5 met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

Het is het vijfde van Susteren helaas niet gelukt om te kunnen stuntten tegen de nummer 1 in de bekerpoule van BSV Limburgia/Kamerland 3. De mannen uit Brunssum waren de favoriet ondanks dat beide teams de eerste twee duels gewonnen hadden. Echter had Limburgia een beter doelsaldo en wist Susteren dat het een lastige pot ging worden.

Robin Pustjens en doelman Manuel van der Linden ontbraken bij het vijfde en genieten beide van een welverdiende vakantie. Marcel Bonten mocht vanwege afwezigheid van Manuel het doel verdedigen en Ivo Spaetjens werd aan de verdediging toegevoegd.

Susteren begon aardig aan de wedstrijd. De bal ging goed rond en maakte goed gebruik van de ruimtes op het veld.
Helaas creëerde Susteren weinig kansen. Limburgia kwam langzaam meer in balbezit en maakte aantal keren goed gebruik van de diepe bal op de spits die tot twee keer toe één op één kwam te staan met keeper Marcel Bonten. Echter schoot de spits tot twee keer toe de bal voorlangs het doel en verzuimde de gasten op voorsprong te zette.
Tegen de verhouding in kwam Susteren op voorsprong nadat Koen Engelen goed bediend werd aan de rechterkant en de 16 meter in dribbelde. Echter had Koen weinig afspeel mogelijkheden en schoot keurig de bal langs de keeper in de korte hoek.

Met nog 5 minuten op de klok probeerde Susteren de voorsprong te verdedigen tot aan de rust. Helaas lukte dit niet. René Verjans raakte de bal op ongelukkige wijze op zijn scheenbeen nadat hij een hoge bal aan de rand van de 16 probeerde naar voren te schieten. Hij passeerde hiermee doelman Marcel die ook naar voren was gekomen om deze bal te vangen. De bal vloog over Marcel in eigen doel.

Susteren hervatte de wedstrijd met een gelijke stand op het scorebord. Het spel ging gelijk op en zowel Limburgia als Susteren kregen aantal mogelijkheden om te scoren. Zo schoot Wieb Leenders halverwege de tweede helft de bal rakelings langs de paal. Ook Limburgia kwam gevaarlijk rond de 16 meter van de thuisploeg. Dit resulteerde uiteindelijk in een doelpunt. In een drukke 16 meter werd de bal bij de achterlijn teruggelegd in de 16 en op doel geschoten. Marcel Bonten wist de bal voor de lijn weg te tikken maar belande in de voeten van de nummer 9 van de uitploeg die dit keer wel gemakkelijk wist binnen te tikken.

Na de 1-2 kwam Limburgia nog één keer tot de mogelijkheid de scoren verder uit te breide. Een kopbal op doel vanuit een voorzet werd in tegengestelde richting in de verre hoek gekopt maar doelman Marcel Bonten wist met zijn uiterste vingertoppen de bal knap voorlangs het doel te tikken. De laatste 10 minuten was het alles of niets voor Susteren en koos voor de aanval. Susteren werd via Robin Opgenort en Delano Trajdos nog enkele keren dreigend maar tot echte grote kansen kwam het niet.

BSV Limburgia wint het laatste bekerduel van Susteren die hiermee verder bekert. Zondag start de competitie voor het vijfde van Susteren die thuis om 11:00 het derde van MBC’13 ontvangt uit Maasbracht.

Gesprek laden