SC Susteren

Susteren 5 steelt met 10 man overwinning in spektakelstuk tegen Roosteren 2

Er stond afgelopen zondag een mooie wedstrijd op het programma voor het vijfde elftal van Susteren. Het tweede elftal van Roosteren met een aantal uit Susteren afkomstige spelers was de tegenstander. Vanwege afwezigheid van Erik Derhaag was Remy Jongen voor de tweede keer dit seizoen de coach langs het veld. Er zal en moest gewonnen worden aangezien onder leiding van Remy nog geen overwinning behaald is geworden.


Susteren begon sterk aan de wedstrijd en was de eerste 15 minuten de bovenliggende partij. Er werden mooie aanvallen gecreëerd maar verzuimde deze te belonen met een doelpunt. Na een handvol kansen kwam de 0-1 er uiteindelijk toch. Vanuit een corner werd de bal door Chislain van Eldijk op de rand van de 16 op doel geschoten. De bal belande via een verdediger van de thuisploeg achter keeper Michael van Cruchten. (1-0)
Nog geen 5 minuten later stond de stand weer gelijk nadat de aanvoerder van Roosteren alle tijd kreeg om de bal uit de lucht aan te nemen en zo de verdediging voorbij te dribbelen en af te ronden. (1-1)
Het is niet de eerste keer dat Susteren een voorsprong zo snel weer uit handen geeft. Roosteren kwam hierna beter in de wedstrijd maar het was Susteren die voor de tweede keer op voorsprong kwam. Na een overtreding op Rik Vrehen net buiten de 16 meter werd de vrije trap op doel geschoten. Roosteren keeper Michael die overigens dit seizoen de overstap heeft gemaakt vanuit het 6de van Susteren kreeg de bal niet onder controle en zorgde dat Wieb Leenders in de rebound kon binnentikken. (1-2)
Vlak voor rust pakte Wieb Leenders een gele kaart waarna Susteren met 10 man de rust in ging.

Na de rust kwam Roosteren terug in de wedstrijd door de score terug gelijk te trekken. (2-2) Hierna kreeg de thuisploeg grip op de wedstrijd en werd Susteren met de rug tegen de muur gezet. Vooral met een snelle links buiten en de aanvoerder werd Roosteren gevaarlijk. Uiteindelijk gebeurde wat al een tijdje in de lucht hing. Roosteren kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong tot grote frustratie van Remy Jongen die een vat bier op de wedstrijd zette mocht Susteren alsnog als winnaar uit de strijd komen. (3-2)
Susteren had het moeilijk maar creëerde nog aantal kansen. Tegen alle verwachtingen in kwam Susteren terug op gelijke hoogte. Het was wederom Chislain van Eldijk die vanuit een corner de bal in het net wist te koppen. (3-3)

Met nog een kleine 10 minuten op de klok was het alles of niets voor Susteren. In een nieuwe aanval van Susteren ging Bas Hamers iets te hard in het duel met de verdediging van Roosteren waarna Susteren voor de tweede keer met 10 man kwam te staan. Met nog ca 2 minuten op de klok creëerde Susteren een snelle counter. Met Wieb Leenders, Guus Bisschops en Marcel Bonten op weg naar het doel met één verdediger en de keeper voor zich. Guus speelde op tijd de bal naar Wieb die de bal onder de keeper door wist te punten. De grens van de thuisploeg vlagde tevergeefs voor buitenspel maar hier was geen sprake van. (3-4). Grote vreugde en opluchting volgde nadat de scheidsrechter voor het laatst op het fluitje floot.

Susteren pakt een zwaar bevochte overwinning tegen Roosteren en vierde dit uitbundig na in café de Harmoniezaal. De eerste overwinning onder leiding van Remy Jongen is hiermee een feit en kan met opgeheven hoofd tegemoet naar de aankomende wedstrijd. Dan speelt Susteren om 10:00 op Sportpark Suestra tegen het vijfde elftal van s.v. Laar.


Gesprek laden