SC Susteren

Susteren 5 goed op weg in bekertoernooi.

Na een 7-3 overwinning in de eerste wedstrijd tegen Centrum Boys 3 is het de jongens van het vijfde (vorig seizoen Susteren 4) wederom gelukt 3 punten binnen te sprokkelen. Gisteren werd de tweede overwinning binnengesleept in een uitwedstrijd tegen RKVV Urmondia 2.


Susteren 5 onder leiding van Erik Derhaag en Remy Jongen kende een goede start.
Susteren was grotendeels in balbezit en was voornamelijk langs de rechterflank dreigend waar Delano Trajdos aantal goede aanvallen opzette. Dit resulteerde na 10 minuten voor het eerste doelpunt.
Delano die een prima voorzet gaf op spits Camiel Jongen wist de laatste verdediger uit te spelen en de bal netjes achter de keeper in de touwen te schieten. Camiel Jongen die de eerste wedstrijd tegen Centrum Boys nog een hattrick maakte zet hiermee zijn 4de doelpunt in twee wedstrijden op zijn naam.
Chislain van Eldijk die voor de tweede keer het team versterkte zorgde voor de opbouw achterin en Susteren creëerde vlak voor rust nog aantal grote kansen.
Zo kwam Wieb Leenders die 10 minuten voor rust inviel één op één te staan met de keeper maar schoot de bal recht op de doelman af.

Ook in de tweede helft kreeg Wieb Leenders een grote kans om de score verder uit te bouwen, maar de bal ging over een leeg doel na een prima voorzet van Rik Vrehen.
Hierna kreeg Susteren het moeilijk en kreeg Urmond steeds meer grip op de wedstrijd. De laatste 30 minuten werd Susteren het mes op de keel gezet. Urmond kreeg nog een aantal kansen maar gelukkig wist de verdediging met pijn en moeite de bal steeds op tijd uit de gevarenzone te werken.
Susteren kon opgelucht adem halen na het eindsignaal van de scheidsrechter, waarna de tweede overwinning een feit is.

Volgende week wacht de laatste en beslissende duel in deze bekerronde. Dan moet Susteren 5 het opnemen tegen koploper BSV Limburgia/Kamerland 3 die net als Susteren beide wedstrijden wisten te winnen.

Gesprek laden