SC Susteren

Susteren 5 doet zichzelf wederom tekort uit tegen FC Maasgouw 3.

Het vijfde elftal van Susteren heeft zijn tweede nederlaag op rij geleden.
Dit keer tegen het derde elftal uit Thorn.

De wedstrijd zou om 11:30 afgetrapt worden maar werd enkele minuten uitgesteld nadat beide grensrechters op hun vlag zaten te wachtte die de scheidsrechter was vergeten. Hierna kwamen de mannen erachter dat ook de wedstrijdbal nergens te bekennen was. Nadat ook deze gehaald was in het clublokaal kon de wedstrijd met enkele minuten vertraging beginnen.
Susteren keek de kat uit te boom in de beginfase van de wedstrijd. Susteren creëerde aantal mogelijkheden met Robin Opgenort en Brandon Emmanuel voorin. Helaas ontbrak het Susteren aan de scherpte om de bal achter de keeper van Maasgouw te werken.
Halverwege de eerste helft krijgt de thuisploeg een penalty toegekend nadat René Verjans de bal probeerde weg te werken maar hierbij de tegenstander in de 16 raakte en naar de grond ging.
De penalty werd niet al te best binnengeschoten maar Manuel van der Linden lag helaas al in de verkeerde hoek.
Na de 1-0 probeerde Susteren de draad op te pakken. Gelukkig wist de jonge Johan Wijnhoven die het elftal uithielp wel de bal in het net te werken. (1-1)
Toch ging het wederom mis achterin bij Susteren. Vanuit een corner kwam de bal in de kluts in de 16 meter in de voeten terecht van een van de speler van de thuisploeg die de bal in het doel wist te werken.
Susteren ging met een 2-1 achterstand de rust in.

In de tweede helft had Susteren wat meer moeite om terug in de wedstrijd te komen en was de thuisploeg in de beginfase van de tweede helft de gevaarlijkste ploeg. Dit resulteerde uiteindelijk in de 3-1 nadat Wieb Leenders in de lucht werd geklopt en de bal over iedereen heen in de bovenhoek verdween.
De laatste 15 minuten was Susteren de betere partij en dit leidde in aantal kansen. Met zo’n 5 minuten op de klok kon Susteren de schade nog iets beperken door er 3-2 van te maken.

Met 3 gewonnen en 3 verloren wedstrijden staat Susteren momenteel in het midden op de 6de plaats. Een wat teleurstellend reeks moet Susteren de komende wedstrijd het tij doen keren. Zondag wacht er een thuiswedstrijd tegen SVC 2000 4 uit Roermond.

Gesprek laden