SC Susteren

Susteren 4 wint in matig thuisduel.

Afgelopen zondag heeft Susteren zijn derde overwinning in de competitie weten te boeken tegen SVC2000 uit Roermond. Na een matig duel die ook nog eens in de eerste helft werd onderbroken, wist Susteren toch nog aan het langste eind te trekken.

Het was guur en koud op Sportpark Suestra, dat merkte ook de spelers op het veld. Of dit de reden was van het zwakke begin aan de kant van de thuisclub in onbekend maar Susteren begon slordig aan de wedstrijd. Het duurde ook niet lang voordat de uitploeg uit Roemond een van de fouten achterin de verdediging van Susteren wist af te straffen. Door knullig balverlies achterin kon SVC vrij op het doel af. Manuel van der Linden wist de één tegen één actie te stoppen maar raakte hierbij ook de speler die zich liet vallen en de penaltie kreeg toegewezen. Deze werd benut en na 5 minuten keek Susteren al tegen een 0-1 achterstand. Susteren pepte zichzelf hierna op en kwam geleidelijk iets beter in de wedstrijd. De eerste beste aanval van Susteren was meteen gevaarlijk. Het was echter dat Delano Trajdos in de 11 meter werd aangetikt en ook hij een penaltie wist te versieren. Deze werd benut door Guus Bisschops.

Na de 1-1 werden aantal spelers aan de kant van SVC wat gefrustreerd en probeerde met harde duels het hef terug in handen te nemen. Dit resulteerde alleen in één gele kaart waarna een van de spelers 10 minuten van het veld werd gestuurd. Niet veel later werd er gefloten voor een overtreding in het voordeel van Susteren. Hier was echter de aanvoerder het niet mee eens en liet zijn ongenoegen horen. Dit werd echter fel bestraft door de scheidsrechter waarna ook hij met geel naar de kant werd verwezen. Hierna lieten nog aantal spelers verbaal hun ongenoegen blijken waarna de scheids er genoeg van had en een derde medespeler van het veld te stuurde. Hierna was het hek van de dam en werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt.

Na een korte pauze en een goed gesprek tussen beide teams werd de wedstrijd gelukkig hervat. Dit had Susteren blijkbaar goed gedaan want tot aan de rust werd door Susteren twee keren gescoord. Guus Bisschops en Wilbert Smeets tekende beiden voor de doelpunten. Met een 3-1 voorsprong ging men hierna de tweede helft in. Maar net als in de eerste helft begon Susteren zwak en in maar liefst 5 minuten tijd wist SVC2000 twee keer op mooie wijze te scoren. Door twee afstandschoten die buiten bereik van Manuel in het net belande kwam SVC op gelijke hoogte. Susteren was hierna de wat betere partij maar een goede wedstrijd hebben de toeschouwers langs de kant niet gezien. Gelukkig liep Susteren alsnog met 3 punten van het veld. 10 minuten voor tijd draaide Wieb Leenders langs zijn tegenstander in de 16 meter waarna een voorzet Rik Vrehen de eindstand op 4-3 bracht.

Met de hakken over de sloot wint Susteren en staat na vijf wedstrijden halverwege op de 6de plaats met 3 punten achter de nummer 2 FC RIA uit Nieuwstadt. Volgende week staat Susteren uit tegen MBC'13 uit Maasbracht te wachten.

Gesprek laden