SC Susteren

Susteren 4 wint eerste competitieduel van Conventus

Susteren had overwegend in de eerste 10 minuten het balbezit met aanvallend voetbal. Dit resulteerde aantal keren in grote kansen. Zo kregen Marcel Bonten, Guus Bisschops en Sander Aben grote kansen om de scoren te openen. Vooral Marcel Bonten verzuimde het om voor open doel binnen te schieten. Hierna kreeg Susteren het steeds lastiger en werd Conventus mede door slordigheden in de opbouw bij Susteren dreigender op de helft van de tegenpartij.

De eerste beste aanval van Conventus was dan ook meteen raak. Nadat de bal geblokt werd door een van de verdedigers van Susteren kwam deze hoog uit de lucht in de 16 meter terecht waarna de spits vanuit een omhaal de bal buiten bereik van Manuel in het doel wist te werken.

Susteren stoorde zich aan het slordige spel van zichzelf maar kregen hier en daar toch aantal kansen. Gelukkig viel de 1-1 vlak voor tijd. Zo wist Wieb Leenders te scoren in een luchtduel met de keeper. Met geluk verdween de bal via het lichaam in het doel van de thuisclub en ging Susteren met een gelijkspel de rust in.

Susteren wist dat er in de tweede helft beter en secuurder gevoetbald moest worden. In de tweede helft liep het iets wat beter als in de eerste helft, maar toch kreeg Conventus in de eerste 10 minuten 3 keer de kans om Susteren op achterstand te brengen. Dat lukte niet in de eerste drie keren maar wel in een mooie aanval erna. Een diepe bal vanuit het middenveld wist een van de voorhoede spelers van Conventus te bereiken. De bal kon nog net via de hak voor de achterlijn binnen gehouden worden. Deze kwam in de 11 meter terecht waarna de bal door een medespeler kon worden binnengeschoten. Susteren keek voor de tweede keer tegen een achterstand aan.

Na de 2-1 was het alles of niets voor Susteren. Het tempo ging omhoog en Susteren werd met namen gevaarlijker via de flanken. Jordy Kantor kon via de rechter kant aantal keren de aanval opzetten. Halverwege de tweede helft viel de gelijkmaker. Via een lange bal naar voren werd Brandon Emmanuel gelanceerd, maar op het allerlaatste moment werd hij met een overtreding binnen de 16 meter een poging tot scoren ontnomen. Brandon die de penalty zelf opeiste zorgde voor de gelijkmaker.

Susteren voelde dat er meer te halen viel en bleef de aanval zoeken. 10 minuten voor tijd kwam die er ook. Marcel Bonten zocht via de rechterflank de aanval op en legde de bal prima ter hoogte van de tweede paal voor het doel waar Koen Engelen vrij stond om de bal met een snoekduik vrij binnen te koppen. Susteren stond voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong en zo bleef het tot het eindsignaal.

Het was een zwaarbevochte overwinning in een matige wedstrijd maar de eerste drie punten in de competitie zijn binnen. Volgende week staat FC RIA op het programma om 11:00 thuis op Sportpark Suestra.

Gesprek laden