SC Susteren

Susteren 4 strijdend ten onder tegen Veritas

Het zou een lastige klus worden. Dat is een ding wat vast stond voor de mannen van het vierde.
Koploper en titelkandidaat Veritas was zondagmorgen de tegenstander. Vorig jaar kreeg Susteren nog een pak rammel van dit team in de bekercompetitie. Toen was Veritas thuis met 8-1 te sterk.
Daarom werd met de kennis van toen de opstelling aangepast. Susteren zou met een 4-4-2 opstelling gaan spelen, met de nadruk op het compact verdedigen. Bas Hamers werd toegevoegd als centrale verdediger en Jip Leenders als aanvaller.


Susteren begon de eerste 10 minuten wat onwennig aan de wedstrijd. Beide teams waren de eerste helft aan elkaar gewaagd. Veritas speelde wat aanvallender dan Susteren maar kwamen wel een aantal keren gevaarlijk voor het doel. Zo kreeg Robin Opgenort een grote kans om de bal binnen de 16 in het doel te schieten. Ook Marcel Bonten probeerde het van grote afstand maar de pegelde de bal een halve meter voorlangs het doel. Ook Veritas kreeg de nodige kansen maar het was Susteren die als eerste een doelpunt kon noteren. Een prachtige voorzet van Guus Bisschops was op het eerste gezicht te hoog voor Delano Trajdos maar toch kopte hij de bal op prachtige wijze over de keeper in de verre hoek. 1-0 voor Susteren tegen koploper Veritas.
Niet veel later kreeg ook Guus Bisschops een grote kans. Hij zag de keeper wat ver uit zijn doel staan en probeerde van grote afstand de bal eroverheen te schieten. De bal leek er perfect overheen te vliegen maar de doelman van Veritas wist op prachtige wijze deze net boven zijn doel te tikken.
De jongens in oranje bleven druk zette en Susteren kwam een aantal keren goed weg vanwege buitenspelval. Toch zorgde Veritas één minuut voor rust voor de gelijkmaker doordat de opkomende middenvelder door de verdediging niet goed opgevangen werd en zo uit een voorzet de bal binnen kon binnentikken.

In de rust realiseerde de jongens dat geen enkele tegenstander onverslaanbaar is in deze competitie. Met de juiste tactiek en instelling kan er ook tegen de meest ervaren elftallen in de competitie gewonnen worden.
Helaas was Veritas in de tweede helft de bovenliggende partij en kwam Susteren nauwelijks meer in scoringspositie. Marcel Bonten haalde nog een bal die onderkant lat op de lijn stuiterde met moeite uit eigen doel. Desondanks kon Veritas 10 minuten later alsnog doel treffen door een uit de lucht genomen voorzet in de lange hoek te schieten. Susteren mocht het de laatste 10 minuten nog proberen tegen 10 man, na een rode kaart voor de rechtsback wegens natrappen. Maar helaas kon de thuisploeg geen vuist maken om nog één punt uit dit duel te slepen.

De teleurstelling was groot want een gelijkspel was zeker mogelijk geweest waardoor Susteren voor een stunt kon zorgen. Voordat de jongens zondag naar het oktoberfeesten gaan in Sittard dient eerst in Echt de wedstrijd tegen RIOS'31 afgewerkt te worden. Hopelijk kunnen de mannen voor de 3 pinten ook de 3 punten binnenhalen.

Gesprek laden