SC Susteren

Susteren 4 speelt knap gelijk tegen Obbicht 2

Het vierde elftal van Susteren kende een matige oefenprogramma ter voorbereiding van de competitie en bekertoernooi. Vorige week werd er thuis 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Ria 2 en vrijdag werd er thuis verloren van de Susterse Boys 2.

Susteren wist dat het een geen makkelijke opgave zou worden om ook maar een punt te pakken tegen Obbicht.
Vorig seizoen wisten de jongen uit Obbicht namelijk twee keer te winnen in de competitie van Susteren.

Susteren begon aardig aan de wedstrijd. De bal ging goed rond en kon dreigend langs de flanken naar voren komen om aantal keren gevaarlijk voor het doel van de tegenpartij te komen. Ook Obbicht creëerde aantal kansen dat ervoor zorgde dat Manuel van der Linden moest optreden. Obbicht kwam steeds beter in het spel en zorgde dat Susteren continue moest verdedigen. Toch hield Susteren lang stand. Tegen alle verwachtingen in kwamen de jongens van Susteren toch op voorsprong doordat René Verjans langs de linkerflank naar voren werd gestuurd, die hierna Marcel Bonten op de 16meter perfect wist te bereiken en de bal over de keeper in de verre hoek wist te koppen. Toch bleef Obbicht na de 1-0 de betere partij en kon Susteren met moeite de voorsprong vasthouden tot aan de rust.

Na rust veranderde er niets qua spelbeeld. Obbicht was de betere partij en kreeg aantal kansen op de gelijkmaker, maar de verdediging van Susteren stond goed en Manuel hield het doel lang schoon. Toch kwam de gelijkmaker er dan toch met nog 10 minuten op de klok. Koen Engelen en Stijn Vaessen probeerde de aanval van Obbicht met een sliding te stoppen maar gleden elkaar in de weg waarna de aanvaller binnen kon schieten.
Hierna kwam Susteren nog twee keer in scoringspositie maar Brandon Emmanuel en Wieb Leenders wisten het net niet te vinden.

1-1 was de eindstand en dat is een prima prestatie voor het vierde. Volgende week staat het tweede bekerduel voor de deur. Dan is Veritas uit Neeritter de volgende tegenstander voor het vierde van Susteren.

Gesprek laden