SC Susteren

Susteren 4 pakt punt tegen het eerste van Stevensweert

Het vierde elftal heeft na een reeks verloren wedstrijden weer een punt weten te pakken in de competitie. Susteren moest afgelopen zondag naar Stevensweert voor een wedstrijd tegen het eerste elftal.

Susteren begon gemoedelijk aan de wedstrijd. Susteren was veel in balbezit en Stevensweert liet Susteren in de beginfase aan de bal. Via enkele rushes via de flanken kwam Susteren aantal keren gevaarlijk voor het doel maar wisten deze kansen niet te verzilveren in een doelpunt. Zo kwam de grootste kans op naam van Robin Opgenord die de bal net achter zich kreeg aangespeeld in de zestien meter. Hierdoor kreeg het schot te weinig kracht waardoor de keeper kon redden. Na een kwartier spelen werd Stevensweert wat dreigender en ook zij kregen aantal kansen. Het was voornamelijk de nummer elf van de thuisploeg die op snelheid gevaarlijk was. Maar ook zij wisten in de eerste helft geen doelpunt te maken.

In de rust gaf trainer Eric Derhaag aan dat dit een typische wedstrijd is die twee kanten kan opgaan. Er moest voor gezorgd worden dat de kansen die we krijgen optimaal te benutten.
Susteren begon weer als bovenliggende partij aan de tweede helft. Susteren kwam weer aantal keren gevaarlijk voor het doel via Camiel Jongen aan de linkerflank. Na een kwartier voetballen kreeg Susteren de grootste kans om de scoren te openen. Maar liefst 3 man stonden vrij voor het doel om de bal langs de keeper te schieten maar Susteren verzuimde deze kans door de bal onnauwkeurig in de voeten van een medespeler te spelen. Toch viel niet veel later alsnog de 1-0. Niemand minder dan Wieb Leenders werkte dan eindelijk de bal in het net. Hiermee is de spits van het vierde eindelijk verlost van de nul.
Na de 0-1 begon Stevensweert Susteren meer onder druk te zetten en gingen voor de lange bal naar voren. Susteren had niet lang van de voorsprong kunnen genieten want na 10minuten stond de stand alweer gelijk. In een één op één situatie met Manuel van der Linden werd de keeper gepasseerd en zo de bal op doel schieten. Ook Marcel Bonten die met een sprint zich voor de doellijn gooide kon de bal niet keren.

Met een stand van 1-1 werd de wedstrijd afgefloten. Susteren had wellicht meer uit deze wedstrijd kunnen halen maar moet het doen met één punt.

Aankomende zondag wordt er weer een thuisduel gespeeld. Het tweede van FC RIA uit Nieuwstadt is dan de tegenstander.

Gesprek laden