SC Susteren

Susteren 4 hervat competitie met winst op SNA 1.

Het vierde van Susteren is de competitie goed herstart na de winterstop. Het team onder leiding van Erik Derhaag en Remy Jongen revancheerde zich tegen het eerste elftal van SNA. Vorig jaar was SNA in de eerste competitiewedstrijd de winnende partij in Montfort, maar gisteren in de return wist Susteren aan het langste eind te trekken.


Trainer Erik Derhaag hamerde er op om het spel compact te houden en dus de ruimte klein. Dit zorgde ervoor dat de uitploeg moeilijk door de verdediging kwam. In de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk op maar toch creëerde Susteren aantal grote kansen. Zo kreeg Robin Opgenord een uitgelezen kans om op doel te schieten maar zag de bal voorbij gaan na een prima voorzet.
Ook kreeg ook SNA wat schietkansen maar Manuel van der Linden wist het doel schoon te houden.
Het was Susteren wat voor de openingstreffer mocht tekenen. Guus Bisschops mocht vanaf 11 meter de bal klaarleggen na een overtreding binnen de 16 meter. Na de 1-0 werd SNA wat gevaarlijker en werd Susteren onder druk gezet. Helaas kon Susteren een tegentreffer voor de rust niet voorkomen. Een afvallende bal werd van afstand op doel geschoten. In combinatie met de wind vloog deze op snelheid buiten bereik van Manuel in het doel.

Met een gelijkspel werd de wedstrijd hervat. Susteren had de wind mee maar kreeg vooral de opdracht om laag te blijven spelen. Susteren en SNA gingen gelijk op. Koen Engelen wist nog nadat Manuel gepasseerd werd de bal uit de korte hoek te weren met een prima sliding. Even later was het dan toch raak voor Susteren. Delano Trajdos die goed doorging na een steekpass, wist de bal hard langs de keeper van de uitploeg te schieten. Susteren kwam hiermee terug op voorsprong en moest ervoor zorgen dat de voorsprong met nog een kwartier op de klok te verdedigen. Dat was een moeilijke opgave want hierna kreeg zowel Delano als Freek Postma een gele kaart en dus 10 minuten tijdstraf. Met 9 spelers op het veld werd alles op het verdedigen gezet. Ook SNA moest in de ogen van de thuisploeg een gele kaart krijgen nadat de keeper halverwege de helft hard op Delano inging die net terug in het veld stond. Beide spelers gingen voor de bal maar de keeper kwam gevaarlijk hoog vol in op de aanvaller. Freek Postma kreeg in dezelfde situatie hier wel een gele kaart voor. Met nog 5 minuten op de klok was Susteren met 1 speler in de minderheid alsnog SNA de baas.

Een goed begin van de tweede compitiehelft. Volgende week krijgen de mannen de kans om deze lijn door te trekken
dan is het vierde van Linne de tegenstander. Deze wedstrijd wordt om half 1 afgetrapt in Linne.

Gesprek laden