SC Susteren

Susteren 4 herpakt zich thuis tegen Linne

Na de 6-0 nederlaag van vorige week tegen SNA1 stond voor het vierde elftal van Susteren een nieuwe uitdaging te wachtte. Op sportpark Suestra stond het derde elftal uit Linne op t programma. Door afwezigheid van trainer Erik Derhaag stond oud-trainer John Janssen samen met Remy Jongen langs de kant om de jongens te coachen.

Susteren begon wat voorzichtig aan de wedstrijd. Het tempo lag laag en er werden weinig kansen gecreëerd. Na onoplettendheid achterin bij twee dode spelmomenten kon de ploeg van Linne vrij gemakkelijk twee doelpunten bijschrijven. Toch deed Susteren niet onder tegen het derde van Linne. In de rust kwam John Janssen met een oud bekende opmerking “Hier hoeven we niet van te verliezen” deze woorden hebben de jongens regelmatig voorbij horen komen vorig seizoen, maar resulteerde helaas in te weinig overwinningen.

Toch herpakte Susteren zich in de tweede helft. De bal werd rustig rondgespeeld wat resulteerde in een aantal kansen. Gelukkig wisten Camiel Jongen, René Verjans en Rik Vrehen aantal van deze kansen te benutte en zo ieder een goal achter hun naam te schrijven. Hiermee maakte Susteren de 0-2 achterstand goed en zorgde verdiend voor de eerste competitieoverwinning.

René Verjans pakte overigens een gele kaart in de tweede helft wegens commentaar op de scheidsrechter. Aanvoerder Koen Engelen viel geblesseerd uit. Na controle in het ziekenhuis blijkt hij zijn rechterpols gebroken te hebben en zal de komende 6 a 8 weken uitgeschakeld zijn. Een flinke domper aangezien Susteren al kampt met enkele geblesseerde spelers zoals: Robin Pustjens, Jorg van der Vin en Marco Wolters.

Volgende week komt koploper en titelkandidaat Veritas op bezoek.

Gesprek laden