SC Susteren

Susteren 4 heer en meester tegen Boekoel

Voor de tweede bekerduel stond het tweede elftal van VV Boekoel tegen het vierde van Susteren op het programma. Helaas kon Susteren zich niet meer plaatsen voor de volgende ronde aangezien alleen de nummer 1 recht had op de volgende speelronde in de bekercompetitie. Voor de jongens van Susteren dus een prima aangelegenheid om deze wedstrijd, één week voor de competitiestart als serieuze oefenpot te beschouwen.

Trainer Erik Derhaag (de geslepen versie van Erik ten Hag) sprak de jongens voor de wedstrijd toe om vooral met rust aan de bal te spelen en zorgvuldig met de kansen te moeten omgaan. Dit alles naar aanleiding van de verloren wedstrijd vorige week tegen Linne. Susteren begon sterk aan de wedstrijd en er werd geluisterd naar de speelwijze die Erik Derhaag voor ogen had. Met rust aan de bal en goed verzorgd samenspel werd Boekoel met de rug tegen de muur gezet. Na een kwartier voetballen kwam Susteren verdiend op voorsprong. Delano Trajbos afkomstig van het tweede elftal, zorgde voor de 1-0 na een assist van Wieb Leenders. Niet veel later kreeg Rik Vrehen een vrije kopkans op doel, maar de bal kwam te hoog om deze op doel te richten. Wieb Leenders maakte hierna de 2-0 nadat Guus Bisschops het overzicht behield en Wieb vrij kon bedienen. Na de 2-0 was het weer Delano Trajbos die de 3-0 kon binnenschieten. Brandon Emmanuel maakte 10 minuten voor rust met een rollertje de 4-0, die rustig in het doel bekeken werd door de doelman van Boekoel. Het werd nog zelfs 5-0 nadat Camiel Jongen de bal keurig in het net wist te schieten na aangeven van Robin Opgenort.

Susteren ging tevreden aan de thee en zag dat het spel een heel stuk beter was dan de vorige week. Toch waarschuwde trainer Erik Derhaag dat Susteren niet nonchalant moest worden. Immers moest de nul behouden worden om keeper Twan Feron die na een lange tijd weer onder de lat kon staan te voorzien van een halve liter. Zo gezegd zo gedaan. Susteren kwam niet meer in de problemen en wist nog met twee doelpunten de stand uit te breiden naar 7-0. Wieb Leenders en Robin Opgenort wisten beide doel te treffen. Ook verdedigend stond het aardig waarmee de nul werd behouden.

Susteren kan met dit goede resultaat positief de competitie tegemoet gaan. Zondig wordt de eerste competitiewedstrijd gespeeld om 11:30 tegen het eerste elftal van SNA in Montfort.


Bekijk meer video's zoals hieronder en volg SCS op Instagram ->>>> www.instagram.com/sportclubsusteren


Gesprek laden