SC Susteren

Susteren 4 geeft voorsprong uit handen en verliest eerste duel na de winterstop.

Het vierde van Susteren heeft afgelopen zondag zijn eerste nederlaag na de winterstop geleden. Thuis gaven ze een 2-0 voorsprong in de tweede helft weg en verloor uiteindelijk met 2-3 van de nummer twee Slekker Boys.

Gefrustreerd en zwaar teleurgesteld verlieten de jongens van het vierde zondag het kunstgrasveld van Sportpark Suestra. Een 2-0 voorsprong werd knullig uit handen gegeven en verloor uiteindelijk de wedstrijd.
Susteren kwam aan het begin van de wedstrijd goed weg nadat een aanval van de bezoekers eindigde binnen 16 meter nadat Marco Wolters zijn tegenstander ongelukkig raakte waardoor de speler naar de grond ging. Echter vond de scheidsrechter de situatie niet zwaar genoeg om een vroege penalty toe te kennen tot frustratie bij de uitploeg. Hiermee kwam Susteren goed weg en probeerde de draad weer op te pakken.
Beide ploegen kwamen aantal keren goed voor het doel en creëerde aantal kleine kansen. Echte grote kansen bleven uit. Toch kwam Susteren op voorsprong nadat Delano Trajdos gretig de keeper afjaagde na een terugspeelbal. Het schot van de keeper werd geblokkeerd door Delano waarna de bal in het doel van de uitploeg verdween. 10 minuten voor rust was het Camiel Jongen die de 2-0 op z’n naam schreef. Camiel ging goed door op de verdediging waarna hij de bal veroverde en de keeper passeerde.

Susteren ging met een 2-0 voorsprong de rust in en kon voor een stunt zorgen tegen de nummer twee. Echter ging het in de tweede helft mis. Na balverlies op het middenveld kwam de Slek tot een aanval waar uit gescoord werd. De verdediging was hierdoor te laat in positie waardoor de aanvallers de open ruimte gebruikte en de aanval afronden achter doelman Manuel.
Susteren kwam hierna moeilijk terug in het spel en was het de uitploeg die de druk opvoerde. Een aanval vanaf de zijkant kwam via een hoge voorzet bij de tweede paal terecht waar de opkomende buitenspeler net op tijd was om de bal in de korte hoek te koppen. Een kopie van de gelijkmaker vorige week in de wedstrijd tegen FC RIA.
Susteren kreeg hierna nog een grote kans nadat Camiel Jongen op de rand van de 16 werd omgeduwd en Jorg van de Vin mocht aantekenen voor een vrije trap. Deze werd laag onder de muur doorgeschoten en werd met de voeten gekeerd door de keeper.
Met nog 10 minuten te spelen ging het mis voor de thuisploeg. Een hoge voorzet naar voren kwam precies achter verdediger Marcel Bonten terecht die hem nog probeerde weg te koppen. De lange aanvaller van de Slekker Boys wist hem te onderscheppen en meedogenloos binnen te schieten. Grote frustratie bij doelman Manuel van der Linden en verslagenheid bij de rest.
De laatste minuten zocht Susteren de aanval op en kreeg nog een kans op de gelijkmaker. Een voorzet van grote afstand van Jorg van de Vin naar voren kwam precies goed voor de opkomende verdediger Marcel maar kreeg hem op zodanige hoogte dat hij moeilijk kon afronden. De bal werd nog van richting veranderd maar verdween voor het doel over de achterlijn

Susteren verliest onnodig tegen de nummer twee en mag over twee weken het nogmaals proberen. Dan wacht de return op de Slek .

Gesprek laden