SC Susteren

Susteren 1-trein van de rails geblazen in stormachtig Kerkrade

Gaat het door of niet? Dat was de grote vraag voor aanvang van het duel Chevremont - Susteren. Met code oranje in Limburg en windstoten tot 120 km/u startten beide teams toch aan de wedstrijd.

Vooraf was het een mooi affiche voor het publiek. Een gretig Chevremont dat kampioen wil worden en een elftal uit Susteren dat al 6x op rij had gewonnen. Na enkele minuten spelen werd al snel duidelijk dat de wind wel eens een cruciale factor zou kunnen gaan spelen.

Susteren begon goed aan de wedstrijd en creëerde via de rechterkant zijn eerst voorzet. Een listig overstapje van Andy Tummers zorgde ervoor dat Tom Timmermans kon binnenschieten. Ook hierna drong Susteren aan en had Nick Meeuwissen tot 2x toe de 2-0 op zijn schoen. De eerste werd 1-op-1 gered door de keeper en voor de tweede kans kwam hij een teenlengte te kort.

Aan de andere kant vielen echter wel twee doelpunten. Een vrije trap werd snoeihard binnengekopt en slap verdedigen rond de zestien meter zorgde voor een onterechte 2-1 ruststand. In de tussentijd waren andere wedstrijden alweer vroegtijdig geëindigd. EVV speelde niet door een omgevallen lichtmast, Venlosche Boys moest staken wegens een omgevallen vangnet en in Beesel werd een dug-out compleet afgebroken door een omgevallen boom.

De wind speelde een grote rol in de 3-1 voor Chevremont. In de 60ste minuut wilde verdediger Roy Maessen de bal terug koppen naar de kersverse papa in de goal. Met een communicatieprobleem en de wind waaide de bal over hem heen in het doel. Dat was nadat de keeper aan de andere zijde een mooie redding bracht op een volley van Nick Meeuwissen.

In de 65ste minuut was het duel beslist toen Chevremont de 4-1 maakte. De wedstrijd eindigde de laatste 20 minuten met lange ballen die mede door de wind een keer goed moesten vallen. Al met een geflatteerde uitslag op een stormachtige dag in Kerkrade.

Gesprek laden