SC Susteren

Susteren 1 schiet uit de startblokken en wint uit in Overloon met 5-1

Na 6 weken voorbereiding (en beker) mocht het eerste elftal afgelopen zondag aantreden tegen promovendus SSS '18. Binnen 10 minuten stond Susteren al met 0-2 voor, waardoor puntverlies nooit in het gedrang kwam.

Na een 0-1 overwinning op Geusselt Sport, mag Susteren een ronde verder in de beker en werd de voorbereiding officieel afgesloten. Na 4 minuten werd er al gejuicht bij de groen-witten. Het was Lars Toonen die met zijn linkerbeen de bal in de rechterbovenhoek wist te trappen. Niet veel later zette Maik Storken goed druk en strafte hij een te korte terugspeelbal genadeloos af.

Aanvoerder Wessel Ronckers zette na een half uur goed door aan de rechterkant en verschalkte de keeper in de korte hoek. SSS maakte er ondertussen 1-3 van na een afgeslagen corner. Daarna stond Milan Lemmens goed opgesteld, toen hij met het hoofd reageerde op de rebound van de keeper. Een mooie opsteker voor de youngster die zij competitiedebuut maakte. Vlak erna floot scheidsrechter Meijers voor de rust.

De 2de helft was minder spectaculair en bracht ook minder goals. Nadat de invallers Anass Kiki en Sven Vergoossen de lat hadden geraakt, was het slotwoord voor Kevin Hoffmans. Hij bracht de score op 1-5, waardoor Susteren voor het eerst in 7 jaar de eerste competitiewedstrijd wist te winnen.

Lees hier het verslag op De Limburger

Aangezien Geldrop hun eerste wedstrijd met 7-2 wist te winnen, staat aankomende zondag om 14.30 de kraker tussen #1 en #2 op het programma.


Gesprek laden