SC Susteren

Susteren 1 boekt 3de overwinning op rij na 2-1 winst op Venray

Zondag speelde ons 1e elftal de uiterst belangrijke thuiswedstrijd tegen het hooggenoteerde SV Venray. In de uitwedstrijd was Venray destijds beter, maar scoorde het pas in de 87ste minuut de gelijkmaker.

Onze mannen begonnen zwak aan de wedstrijd en binnen enkele minuten stonden ze met 0-1 achter. Een verlengde corner werd van dichtbij binnengetikt door de invliegende rechtsback. Venray bleef domineren, kregen nog enkele doelrijpe kansen maar verzilverden die echter niet. Susteren kwam terug in de wedstrijd en vocht voor elke meter. Dit leverde enkele kansjes op waarbij een kopbal van Bas Koolen tegen de lat.

Na de rust stond er een heel ander Susteren op de grasmat. Er werd werkelijk geknokt voor elke meter. Na enkele minuten werd dit dan ook beloond toen Wouter Pilanen op links enkele spelers van Venray uitkapte en met een harde schuiver de Venrayse doelman kansloos liet. 1-1.Hierna golfde het spel op en neer met duidelijk de Susterdernaren als bovenliggende ploeg. Vijf minuten voor tijd kwam dan ook de beloning. Tom Timmermans werd binnen de zestien meter gevloerd. De terecht toegekende strafschop werd door diezelfde Tom feilloos binnengeschoten. Zeker op basis van de 2e helft een verdiende en uiterst belangrijke overwinning.

In de stand staat Susteren nu 10de met 15 punten. De plaatsen 8 & 9 liggen weer eens binnen handbereik en komende zondag staat de belangrijke uitwedstrijd naar Schaesberg op het programma.


Gesprek laden