SC Susteren

Super Sunday met een lach en een traan

Ondanks het matige weer is massaal gehoor gegeven aan de oproep om het derde en het tweede elftal te steunen tijdens hun belangrijke wedstrijden. Na 2x 90 minuten was het ene team in feeststemming en het andere in rouw.

Om 10.00 trad het 3de elftal aan tegen Schinveld 2. De allereerste wedstrijd werd uit verloren met 3-2 en dus had Susteren nog wat recht te zetten. Als het 3de zou winnen, is de achterstand op Schinveld 5 punten, terwijl Susteren nog twee inhaalwedstrijden voor de boeg heeft. Dat iedereen de wedstrijd in het hoofd had, bleek uit een puike eerste helft. Met goed voetbal domineerde de ploeg van Dave Vranken, maar resulteerde dit niet in een voorsprong. Rick Rennenberg was het dichtstbij, maar de keeper wist de bal te stoppen.

In de tweede helft was het Schinveld dat beter was. Enkele kansen werden om zeep geholpen, maar een foutje achterin werd genadeloos afgestraft. 0-1 voor Schinveld. Moonie alias Stefan Meuleners trad binnen de lijnen en de ploeg kreeg weer vleugels. Hij werkte eerst de 1-1 binnen en maakte vlak voor tijd de 2-1 na goed doorlopen van Roy Slijpen. Uitzinnig van vreugde waren de mannen toen de scheids (om 12.05) op het fluitje blies. "Alles hebben we nu nog in eigen hand", aldus de trainer.

(zie filmpje onder het artikel)

Halve finale beker voor 2de elftal

De drukbezochtste wedstrijd van dit seizoen staat sinds afgelopen zondag op naam van SCS 2 - EVV 2. In de halve finale beker werden zelfs spandoeken gemaakt om de mannen te stimuleren. En dat heeft gewerkt! Na 12 minuten was het Maik Storken die een voorzet binnenwerkte en de 1-0 op het scoreboard zette. Helaas werden de volgende kansen niet benut en was het nog lang niet gedaan.

In de tweede helft leek EVV gretiger dan in het eerste bedrijf. Het duurde dan ook niet lang toen een foutje op het middenveld werd afgestraft. 1-1. Daar waar iedereen met een groen-wit hart bang voor was, gebeurde ook. Een ingepompte bal werd mooi tegen de touwen gekopt in het doel van SCS.

Al met al een teleurstellende wedstrijd, maar evengoed een hele prestatie om al tot de halve finale te komen.

Gesprek laden