SC Susteren

Strijdend Susteren O-17 imponeert op de Herdgang tegen PSV O-16

Daags na de voor Susteren verrassend succesvol verlopen LVK-finale 2018 laat het dorp ook in Eindhoven een positieve indruk achter. Strijdend tot het gaatje maakt het team van Schonbrodt het de PSV O16 selectie zeker in de eerste helft heel lastig en wordt –hoewel fysiek absoluut de mindere- ook in de tweede helft niet overlopen. De ploeg sluit daarmee een reeks oefenwedstrijden tegen gerenommeerde tegenstanders met een goed gevoel af: “Een leuke wedstrijd gezien vandaag, een goede beleving”, aldus een tevreden Schonbrodt.

Wat vooraf ging

De blessures als nasleep van de bekerwedstrijd tegen Bekkerveld maken dat zowel tegen de Koninklijke HFC (op kamp in het zuiden) als tijdens het Scharntoernooi –waar bovendien weer om andere redenen spelers ontbreken- creatief met de opstellingen moet worden omgegaan. Tom helpt –voor deze gelegenheden even terug uit de A- daarentegen wel uit en ook Niels voetbalt weer met de B mee. Het levert tegen HFC ondanks het verlies een goede wedstrijd op, op het sterk bezette Scharntoernooi wordt meer dan verdienstelijk gepresteerd en behalen de groenwitten achter Roda JC, Bergisch Gladbach en Niederau een verdienstelijke vierde plek in de poule. “Taege Scharn hejje veer ouch mótte wènne; veer waore väöl baeter”, meldt Hay uw verslaggever ’s avonds. “En es veer taege Roda geine penalty taege hejje gekreege, hejje veer die ouch op 0-0 gehauwte”, vervolgt hij beslist.

Arabische lijnen

Op de Herdgang in Eindhoven speelt de O17 van PSV tegen Sparta, weshalve de O16 op veld 3 haar wedstrijd tegen de gasten uit Susteren mag beginnen. En die laten zien dat ze aan de wedstrijd op het trainingscomplex van de eredivisionist een goed gevoel willen overhouden. Balsnelheid, handelingssnelheid en techniek van de thuisploeg liggen hoger, maar fel jagend blijven voorin Rens, Daan en Gijs de roodwitten op de huid zitten, zitten op het middenveld Kai, Tom en Brecht er kort op en geven Bram, Hay, Jules en Mark geen echte grote kansen weg. Raf moet een paar maal optreden en doet dat koelbloedig. De doelpogingen aan Susterenzijde blijven beperkt tot twee gesmoorde schoten van Daan en Tom en een vliegend schot van Hay over het doel. PSV loopt een paar maal in de Susterense buitenspelval. “Youssef vlagt goed”, constateert de S-side. “Arabische lijnen lopen nooit recht”, merkt Wilfried nuchter op.

Net voor rust valt de bal uit een hotsbotsknots-situatie goed voor PSV en slecht voor Susteren en is het alsnog 1-0. “Een zielige goal”, stelt Hays vriendin Lee, die nog niet onder de indruk is van de PSV-jongelingen.

Container-wc’s

Bij de koffie in de grote, moderne kantine, die –onwaarschijnlijk, maar waar- geen inpandige toiletten heeft, maar haar bezoekers verwijst naar een aantal Boels-containers buiten naast het gebouw, heerst tevredenheid bij de S-side: “Leuke, faire pot. En ze gave zich veur wat ze waerd zeen”.

Niet overlopen

Schonbrodt gunt al zijn spelers de ervaring om een keer op de Herdgang te hebben gevoetbald en wisselt vrijelijk. De strijdlust blijft gelijk en hoewel gaandeweg de tweede helft wel duidelijk wordt dat de thuisploeg 5 keer per week traint en de bezoekers twee maal wordt Susteren nooit echt overlopen. Reda, Alex, Milan, Niels, Len en Tycho nemen de stokjes over en zowel over links (Mark-Hay-Alex-Reda-Len-Niels) als over rechts (Brecht-Milan-Tycho-Daan) en door het centrum (Jules-Hay-Kai-Daan) weten de groenwitten –zij het sporadisch- goede combinaties op te zetten. Raf ranselt vier keer mooi de ballen uit zijn hok en moet nog vier keer buigen. Een mooie, leerzame ervaring.

Onbegrijpelijk

Terwijl de spelers moegestreden de douches opzoeken, kijkt uw verslaggever nog even mee naar PSV O19-FC Twente O19 en roept voor zich uit “Sjeet!” op het moment dat een PSVspeler op 17 meter voor het doel een vrije schietkans krijgt. Drie toeschouwers verderop wordt zijn opmerking van deskundig commentaar voorzien: “Onbegrijpelijk dat iemand roept dat-ie dan moet schieten. Dan heb je toch geen verstand van voetballen!”. Waarvan akte.

Uitslagen:

SC Susteren – Koninklijke HFC 0 – 4

Scharntoernooi:
SC Susteren – SV Meerssen 1 – 0
SC Susteren – VV Scharn 0 – 0
SC Susteren – SV Bergisch Gladbach 0 – 2
SC Susteren – Roda JC 0 – 1
SC Susteren – FC Düren Niederau 0 – 3

PSV Eindhoven O16 – SC Susteren O16 5 - 0

Bekijk alle foto's tegen PSV O-16
Gesprek laden