SC Susteren

Sterk seizoen Tweede elftal strandt in nacompetitie voor promotie

Daar waar het 3de elftal om 11.00 begon aan hun kampioenswedstrijd, startte om 12.00 de wedstrijd Susteren 2 - Deurne 2. Het doel: Een ticket voor de finalewedstrijd voor promotie naar de hoofdklasse.

Het 2de elftal beleefde dit jaar een topseizoen. Boekel Sport 3 & Groene Ster 2 sprokkelden in de competitie de meeste punten, maar Susteren deed niet veel onder 42 punten uit 22 wedstrijden. Het leverde de mannen van Ger & Ton de 3de periode op en dus was nacompetitie naar de hoofdklasse een feit.

Ook in de beker werd er succes behaald en stopte het avontuur pas in de halve finale. De eerste ronde in de promotie-strijd werd gespeeld in Heerlen tegen Bekkerveld 2. Na een 2-0 achterstand toonde de ploeg veerkracht en wist het met 2-3 te winnen, waardoor de tegenstander uit de hoofdklasse degradeerde.

In de 2de ronde kwam Deurne 2 op bezoek en zoals je kunt zien was er wederom genoeg bekijks langs de kant. Het was een felle wedstrijd, waarbij het arbitrale trio de handen vol aan had. Na een 0-1 achterstand volgde een discutabele penalty. Het resulteerde in een 0-2 ruststand.

Na rust gaf het team zich niet gewonnen en bleef het knokken tot het laatste moment. De 0-3 van Deurne was echter de genadeklap. Christan Samuel kon met het hoofd nog iets terugdoen, waarna Deurne het afmaakte door de 1-4 te maken.

We mogen met veel trots terugkijken op de prestaties van het nog altijd jonge team.

Gesprek laden