SC Susteren

SCS-Trein dendert door en verslaat koploper EHC

Na een geslaagde verkoop van de vastelaovesgezèt stonden zondag 4 thuiswedstrijden gepland. Het 5de en 6de elftal wisten helaas niet te winnen, het 2de won de derby tegen EVV 2 en het eerst mocht even later aantreden tegen koploper EHC.

Keeper Jeremy Caessens werd afgelopen week vader (proficiat namens de club) en dus mocht Axel Versloot wederom het doel verdedigen. Veel kreeg hij in de eerste helft niet te doen. Verdedigend stond het goed en Susteren was met leuk voetbal gevaarlijk. Vlak voor rust gaf de scheids voordeel na een overtreding, waardoor de voorzet belandde bij Nick Meeuwissen. Hij wist wel raad met de kans en zette de 1-0 op het scoreboard. Met een goed gevoel zochten de mannen de kleedkamer op.

Na rust was het EHC dat aandrong en met lange ballen de verdediging van Susteren probeerde te verschalken. Wederom met weinig echte kansen. De wedstrijd werd wel harder en dit resulteerde in een aantal gele kaarten. Laatste man Kok werd naar voren gestuurd en hij maakte in de 75ste minuut de 1-1 namens de koploper.

Het publiek vreesde voor het ergste, maar Susteren liet de kop niet hangen. Amper 2 minuten later was het wederom Nick Meuwissen die zich liet gelden. Op een voorzet van Kevin Hoffmans sprong hij hoger dan de keeper, waardoor de bal over de lijn vloog. Diezelfde Hoffmans had de wedstrijd kunnen beslissen, maar de bal belandde via een verdediger op de paal.

In de slotfase kwam EHC met 10 man te staan na een directe rode kaart voor linksback Verheijen. Hij ging door op de uitkomende Versloot die echter veel eerder bij de bal was. Gelukkig viel de blessure mee en kon Axel de wedstrijd uitspelen. De blessuretijd van 6 of 7 minuten was spannend en veel supporters durfden niet meer te kijken. Er klonk een groot gejuich tijdens het laatste fluitsignaal van het onafhankelijke trio.


In de kantine werd Axel gekroond tot man of the match. Met een 1 tegengoal op 2 wedstrijden, heeft hij het beste gemiddelde van de in totaal 4 keepers die dit seizoen al een wedstrijd hebben gekeept in Susteren 1.

Gesprek laden