SC Susteren

SCS O-17 scoort 18 keer in 2 wedstrijden

Zowel de woensdagavond-oefenwedstrijd in Munstergeleen tegen SVM als de eerste bekerwedstrijd tegen Roggel drie dagen later worden door Susteren zeer ruim gewonnen. De match in Munstergeleen (halverwege bijna gestaakt omdat de scheidsrechter [begrijpelijkerwijs] geen behoefte heeft verder te moeten luisteren naar opmerkingen vanaf de zijlijn) levert met enorme stortbuien in de tweede helft nog mooie, haast apocalyptische beelden op. De bekerwedstrijd tegen Roggel is na 15 minuten eigenlijk al gespeeld, zodat oma Hollands heel praktisch opmerkt: “Die angere kènne waal noa heem goa”. De S-side is vooral benieuwd hoe het goed draaiende team van Niels Schonbrodt maandag de oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard zal spelen.

SVM – SC Susteren (vriendschappelijk) 0 – 8

SC Susteren – VV Roggel (beker) 10 - 0

De vloek van de scheidsrechter

Gijs is nog geblesseerd, maar Mark, Daan en Reda zijn terug van vakantie voor de oefenpot tegen SVM. De thuisploeg biedt het eerste kwartier nog iets van tegenstand, maar kan daarna het tempo niet echt meer volgen. Hoewel de wedstrijd niet echt spannend wordt, wordt er bij momenten stevig geduelleerd en ontvangt met name Brecht een serieuze trap tegen de schenen. Als de opmerkingen vanuit de Susteren-dug-out vervolgens voortduren zegt de scheidsrechter “Bedankt voor deze fijne avond. Bekijk het maar!”, daarmee zowel teams, trainers als publiek in opperste verbazing achterlatend. Als Jan aangeeft dat hij vindt dat “eine sjeidsrechter dat toch neet kènt doon, zeker?”, roept Thijs de herinnering op aan zijn broer, die als scheidsrechter van Sweikhuizer Boys 3 – VV Doenrade 2 in 1985 al hetzelfde heeft gedaan. Deze avond neemt Niels Schonbrodt ‘mit Mut zum Risiko’ voor de tweede helft zelf de fluit ter hand. De spelers zijn blijkbaar goed geïnstrueerd, want hij hoeft –hoe wonderlijk- nauwelijks meer te fluiten. Na 10 minuten in de tweede helft worden spelers, scheidsrechter en grensrechters vervolgens overspoeld door ware zondvloed. “De vloek van de scheidsrechter”, concludeert de S-side. Het levert in de schijn van hey kunstlicht prachtige beelden op. De groen-witten voetballen onverstoorbaar verder en tillen met goede combinaties en mooie acties de score uiteindelijk op tot 0-8.

“Prijs de dag niet voor het avond is”

De scheidsrechter voor de bekerwedstrijd komt wegens autopech ruim 25 minuten te laat op het veld, maar wint dan weer enige tijd terug door de spelerskaarten via een app op zijn telefoon te controleren. Mark is nog geschorst op basis van zijn laatste kaart van vorig seizoen (“Geliek Ronaldo ouch”, maakt Jan de voor de hand liggende vergelijking), Gijs nog geblesseerd. De eerste aanval leidt via Jules-Alex-Daan tot de 1-0, de tweede aanval over Tycho-Daan-Alex tot de 2-0. Elles waarschuwt voor te groot optimisme (“Weer höbbe hie waal gekker dènger mètgemaak. Prijs de dag niet voor het avond is”), maar als Tycho 13 minuten later in de 15e minuut de 3-0 aantekent meent oma Hollands zonder een zweem van twijfel: “Die angere kènne waal nao heem goa”.

Ook nu wordt het niet spannend en luidt de conclusie dat “Ze good door blieve voetballe”. Het feit dat Raf goed blijft meevoetballen (“Dat is belangriek”), Stijn en Bram sterk en degelijk verdedigen op de vleugels, Jules en Hay (nieuwe schoenen, nu de bijzonder voordelig in Vancouver gekochte Nike flyweave VPR alsnog rugby-schoenen en dus een royale miskoop blijken te zijn [football is niet gelijk aan soccer!]) het centrum goed overzien, Brecht en Len fel en degelijk breken en opbouwen, Alex zeer sterk acteert, Tycho snel en koelbloedig scoort, Daan hard werkend en doeltreffend is, Rens niet alleen gevaarlijk voor doel is maar ook de hoekschoppen gevaarlijk voor het doel brengt, Reda een mooie technische actie in huis heeft en Milan in felle duels overeind blijft, stemt eenieder positief. De S-side kijkt uit naar de maandag, als de oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard het uiterste van de spelers zal gaan vragen.

Doelpunten: Alex, Tycho 2x, Daan 7x

Assists: Alex, Rens, Tycho, Jules, Bram, Stijn, Brecht, Milan

Gesprek laden