SC Susteren

SCS B1 gemakkelijk langs EVV B1

Terwijl ‘Irma’, de zwaarst gemeten hurricane ooit, voortraasde in de Cariben begon de 2e bekerwedstrijd van Susteren B1 bij een heerlijk weertje met flink wat zon bij EVV in Echt. Niet lang voor de wedstrijd had het nog flink geregend maar dit was geen probleem voor het kunstgras hoofdveld van EVV. ‘Irma’ had echter in o.a. het rijksdeel St. Maarten en ook in Cuba reeds een ongekende ravage achtergelaten en was nu op weg naar Florida. De S-side verspreidde zich op verschillende plaatsen rondom het veld, sommigen op de tribune, wellicht met de eerder ondergane regenbuien nog in gedachten.

De groene B1 was flink uitgedund: Hay en Alex waren verhinderd, Tycho geblesseerd en Brecht deels inzetbaar. Hulp was gekomen van David Vranken en Kaylen van den Brink van de C1.

Al snel bleek echter dat de groenen tegen EVV het best zonder deze ontbrekende spelers af konden. Het zelfvertrouwen, opgebouwd met de winst tegen Fortuna 5 dagen eerder, was nog duidelijk aanwezig. Na een wat aarzelend begin van de 1e helft begon Susteren al snel de wedstrijd te beheersen en kwamen de kansen. Met prima verdedigend werk van Stijn, Bram, Jules en Mark werden de EVV-aanvallen gesmoord. Waar nodig plukte Raf de bal met vaste hand uit de lucht. Op het middenveld werkten Len, Milan en Gijs de bal richting Rens, Reda en Daan. Met veel druk en flinke duels bleek de EVV-verdediging aardig verstoord te kunnen worden. Na enkele gemiste kansen maakte Daan het de EVV-doelman moeilijk waardoor deze de bal verloor, Daan hem afpakte en koeltjes kon inschieten (0-1). Er kwamen steeds meer kansen (kopballen Daan en Jules op doel en volley van Jules net naast uit enkele hoekschoppen) en de bal wam steeds minder op de Susteren helft. Toen Daan weer een keer doorgebroken was, kwam de EVV-doelman hem tegemoet tot buiten de 16 meter en maakte hands. Hierdoor kreeg deze een rode kaart (doorgebroken speler) en moest EVV met 10 man en een andere doelman verder. De Susteren aanhang vond dit maar sneu hetgeen al aangaf dat, ondanks de nog maar 0-1 voorsprong, niemand dacht dat dit nog iets zou uitmaken voor de winst. Men was eerder bang niet meer te kunnen genieten van een spannende wedstrijd. Jules nam vervolgens de vrije trap en schoot de bal in een mooie boog langs de muur, en met een kleine richtingsverandering, in het doel (0-2).

Na de rust werd de voorsprong niet meer veel groter. Brecht kwam erin voor Mark en Kaylen en David werden opgesteld i.p.v. Gijs en Reda. EVV kwam er nauwelijks meer uit maar slaagde er wel vaak in de groene aanvallen rondom de 16 met veel verdedigers te blokkeren. Hoewel er regelmatig mooi combinatiespel werd vertoond werd het spel er van beide kanten niet beter op. Toen de EVV-doelman weer een keer zeer ver uit zijn doel kwam (bij de hoekvlag) werd hij gedwongen een duel ‘met de voeten’ met Daan uit te vechten. Daan won dit duel, passeerde nog een te hulp gesnelde EVV-verdediger en schoot vervolgens in een fraaie boog de bal in het lege doel (0-3).

De rest van de wedstrijd speelde zich vervolgens bijna volledig af op de EVV-helft, maar tegen de verwachting in werd er niet meer gescoord. De S-side was het erover eens dat vooral de 2e helft nu niet bepaald een hoogstandje was. Ook de paar gele kaarten waren onnodig. Maar goed, 3 punten weer binnen en op naar de laatste beker-poule ontmoeting volgende week bij Heythuysen.


Gesprek laden