SC Susteren

SCS 1 met tien man te sterk voor De Valk

Na de 0-5 nederlaag in Deurne had de ploeg van Jurgen de Haan iets recht te zetten. Na 13 minuten kwam Susteren echter met 10 man te staan tegen De Valk. Desalniettemin was Susteren de bovenliggende partij en wist het de wedstrijd met 1-2 te winnen.

Al vanaf de eerste minuut kletste Susteren er goed op. Alle neuzen stonden gelukkig in dezelfde richting na de blamage tegen Deurne een week eerder. Na een klein kwartier voetballen oordeelde de scheidsrechter dat Chris Potter in een duel had nagetrapt. Een domper voor de ploeg, want het was tot dat moment heer en meester.

Het verdere verloop liet niet zien dat Susteren een man minder had. Sterker nog, de kansen stapelden zich op en Hoffmans & Meeuwissen hadden het vizier nog niet op scherp staan. Met Roy Maessen (als debutant) naast Rick Michiels centraal achterin werd er weinig weggegeven. Een teleurstellende 0-0 ruststand was het gevolg.

Ook na rust veranderde het spelbeeld niet. Susteren bleef aanvallen en was wederom gevaarlijk met Hoffmans & Meeuwissen. De opluchting was dan ook heel groot toen Rik Teunissen een vrije trap op 20 meter verzilverde. De ontlading in en buiten het veld typeerde hoe de ploeg de wedstrijd beleefde. Een kleine 10 minuten later kopte Nick Meeuwissen dan toch zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen. 0-2.

Het laatste kwartier was evengoed spannend. Gevaarlijke aanvallen leverde geen grotere marge op en De Valk begon alles erin te pompen. Het resulteerde 5 minuten voor tijd in de 1-2. Gelukkig kwam Susteren verder niet in gevaar en werd zo de eerste overwinning geboekt. Zwaar bevochten, maar volkomen terecht.

Gesprek laden