De score bleef ook na negentig minuten ongewijzigd.
SC Susteren

Score onveranderd in gelijk opgaand duel Susteren 5

Het vijfde elftal van Sportclub Susteren en het tweede elftal van de Slekker Boys hebben vorige week zondag beide niet weten te scoren in een gelijk opgaand duel. Het jonge elftal van de Slek staat op ener laatste plaats met 1 punt. Echter werd door de coach Erik Derhaag aangegeven deze jonge ploeg niet te onderschatten.


Susteren startte voor de tweede keer dit seizoen met Marcel Bonten in het doel door afwezigheid van vaste gaolie Manuel van der Linden. Susteren zag in de beginfase van de wedstrijd een goed combinerend Slek dat aantal keren sterk naar voren kwam. Tot echte grote kansen resulteerde dit niet. Ook Susteren kwam aantal keren langs beide flanken goed richting het doel van de tegenstander. Vooral Delano Trajdos kwam aantal keren goed langs zijn man en schoot zelfs een keer van afstand de bal op de lat. Ook Slekker Boys kreeg een grote kans door de bal 2 meter van de achterlijn in de korte hoek te schieten maar werd door de doelman gekeerd die op de juiste plek stond.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en aantal keren dreigend voor de goal. Zo kon Wieb Leenders in de 16 meter op doel schieten maar ging ongelukkig op de bal staan. Ook de thuisploeg kreeg tien minuten voor tijd een dot van een kans na een diepe bal op de spits die op snelheid één op één richting het doel sprintte met Marco Wolters in de achtervolging. De spits probeerde de bal over keeper Marcel heen te wippen maar kon nipt met z’n vingertoppen de bal van richting veranderen en zeilde naast het doel. Het waren stevige laatste 10 minuten. Susteren werd tevens zowel in de eerste en tweede helft enkele keren onterecht een aantal doelpogingen ontzien wegens buitenspel. René Verjans maakte deze wedstrijd een goede indruk door zich vol in de strijd te gooien met de tegenstander. Met nog één minuut op de klok kwam de Slek met 10 man te staan na het neerhalen van de doorgebroken Brandon Emmanuel. De vrije trap ging ruim over het doel en zo bleef het na 90 minuten 0 tegen 0.

Met dit gelijkspel blijft de stand voor Susteren onveranderd en blijft op de 6de plaats staan. Zondag staat wederom een uitwedstrijd tegen Wilhelmina’08 op het programma. Met nog 2 wedstrijden voor de winterstop kan Susteren nog een kleine stap naar boven wagen.

Gesprek laden