SC Susteren

Ruime overwinning voor G-Team bij begin voorjaarscompetitie

Na 2 trainingen begonnen we weer aan de voorjaarscompetitie tegen SV Meerssen G1. We speelden thuis op 9 maart. Het weer was niet al te best veel regen en een krachtige wind. Beiden teams hadden hier last van in de beginfase van de wedstrijd.

Door redacteur Martijn Withoot

Het spel ging op en neer beiden teams zochten al vroeg de aanval. Toch was het Susteren die op 1-0 kwam nadat er een fase was met veel balbezit. Toch liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. Even leek Susteren de draad kwijt te zijn na de gelijkmaker maar al snel zochten we weer de aanval. We kregen vlak voor rust een aantal corners toegewezen en uiteindelijk kwam uit een aanval de 2-1. We leken de rust in te gaan met een voorsprong toch werd het nog 2-2

In de rust werd er gezegd dat we zo door moesten gaan en dat we deze wedstrijd misschien konden winnen. Belangrijk was met dit weer dat we de bal het werk lieten doen. Niet teveel lopen maar snel samenspelen zoals dat ook op trainingen wordt gedaan.

We begonnen in de 2 helft echt heel sterk. We lieten de bal meer het werk doen. Er werd nu wat minder gelopen met bal. De 3-2 viel al snel en daarna was Meerssen het even helemaal kwijt. Ze werden slordiger en maakte fouten achterin. Al heel snel scoorde Susteren in een paar minuten tijd de 4-2 en de 5-2.

Susteren kreeg meer zelfvertrouwen we speelde echt als een team samen. Samen aanvallen en samen terug om te verdedigen. Susteren scoorde de 6-2 en de 7-2. De wedstrijd was gespeeld hiermee. Meerssen deed nog wat terug door de 7-3 te maken. Het slotakkoord was weer voor Susteren 8-3.

Na afloop hebben we de overwinning gevierd in de kantine en er waren 2 jarigen in ons midden die hadden nog een leuke traktatie. Van onze leiding hebben we allemaal polo shirts gekregen die tijdens wedstrijddagen gedragen dienen te worden. Eerder sponsorde Autorijschool Jeurissen al nieuwe tassen.

Gesprek laden