SC Susteren

Roosteren 2 onderuit tegen het vierde van Susteren

Het vierde elftal van Susteren heeft goede zaken gedaan door concurrent Roosteren met 0-2 te verslaan. De ploeg van Erik Derhaag en Remy jongen had immers wat goed te maken na de vorige wedstrijd tegen Linne. Toen liet Susteren drie punten liggen.

Susteren miste goalie Manuel van der Linden en middenvelder Guus Bisschops. Marcel Bonten stond daardoor deze wedstrijd in het doel die hiermee dit seizoen op alle linies opgesteld is geweest. Beide teams gingen gelijk op en de eerste grote kansen waren voor Roosteren. Zo kwamen enkele voorzetten gevaarlijk in de 16 meter en wist Marcel Bonten een schot uit een één op één actie van de spits te stoppen. Hierna kwam Susteren langzaam beter in het spel en was het voornamelijk langs de flanken gevaarlijk. Ook Susteren creëerde aantal grote kansen maar bleef de teller voor beide teams op nul.


De jarige Erik Derhaag herhaalde daarom nogmaals in de rust wat er vorige week ook werd verteld. “De bal moet simpelweg in het netje”. De tweede helft was duidelijk in het voordeel van Susteren dat verzorgd voetbalde. Halverwege de tweede helft kreeg Randy Kantor het te voorduren doordat er een overtreding op hem werd gemaakt. Met een pijnlijke knie en uit voorzorg verliet hij het veld. Uit de vrije trap die hieruit volgde werd de bal de 16 meter in geslingerd en was het Wieb Leenders die de bal achter de doelman van Roosteren wist te werken. Na de 1-0 bleef Susteren aanspraak maken op een tweede doelpunt. René Verjans kreeg een 100% kans om deze te maken maar verzuimde. Niet veel later kreeg hij opnieuw de mogelijkheid om te scoren en was het in tweede instantie wel raak.

In de slotminuten kreeg Roosteren nog een kans uit een vrije trap na een onnodige overtreding van Jorg van de Vin. Net buiten de 16 meter belandde de bal in de muur en ook in tweede instantie kon uit een voorzet de bal bij de tweede paal niet op doel. Susteren wint verdiend met 0-2 en pakt hiermee zeven punten uit drie wedstrijden na de winterstop.

Met de carnaval voor de deur heeft het team twee weken rust. Op 17 maart staat een thuiswedstrijd gepland om 11:00 tegen het derde elftal van Urmondia.Op de foto de jarige Erik en leider Remy.


Gesprek laden