SC Susteren

Overtuigende competitiestart van Susteren 5 en overige seniorenteams.

Een prima weekend voor de senioren van Sportclub Susteren. In de eerste competitieronde hebben alle teams 3 punten gepakt. Zo ook het vijfde van Susteren is de competitie uitstekend begonnen. Het tweede elftal van MBC’13 uit Maasbracht werd met 7-1 terug naar huis gestuurd.


Susteren 5 kreeg alle ruimte om vanuit de verdediging op te bouwen. Vanaf de zijkanten werden de aanvallen opgezet en dit resulteerde in een vroege voorsprong. Robin Opgenord die een prima eerste helft op de mat legde werd diep gestuurd en legde de bal voor in de 16 meter. Echter werkte de verdediging van de uitploeg Susteren een handje en werkte de bal in eigen doel. Na de 1-0 bleef Susteren druk zette en duurde het niet lang voordat de 2-0 viel. Ook met lange ballen richting de spitsen kwam Susteren aantal keren goed voor het doel. Met Randy Kantor op links samen met Camiel Jongen in de voorhoede was Susteren aanvallend sterk. Camiel Jongen maakte het eerste competitiedoelpunt van het vijfde op aangeven van Bas Hamers. Vlak voor rust mocht Jorg van de Vin de ruststand op 3-0 zette na een assist van Camiel.

In de rust werd aangegeven om de nul te behouden en de lijn door te blijven trekken. Dit lukte aardig en Susteren maakte nog 5 doelpunten. Deze kwamen op naam van Wieb Leenders, Rik Vrehen, Robin Opgenord en zelfs Wilbert Smeets kopte in de slotfase vanuit een corner de bal in het net van de tegenstander.
De nul werd helaas niet gehouden. Na knullig balverlies in de opbouw kwam Maasbracht er snel uit en passeerde doelman Manuel van der Linden.
Toch mag Susteren qua spelbeeld tevreden terugkijken en staat na één duel op de tweede plaats achter SHH 5 uit Herten.

Zondag staat Susteren 5 een uitduel te wachtte. Dan mogen de jongens naar Neeritter om tegen het vierde elftal van Veritas te strijden.

Gesprek laden