SC Susteren

Ook Sportclub Susteren is energiezuinig

Home > Media > Nieuws > Ook Sportclub Susteren is energiezuinig

Na een half jaar voorbereiding zijn in oktober 2015 de zonnepanelen geplaatst op het dak van ons clubgebouw.

Door middel van deze panelen wordt de “gratis” zonne-energie omgezet in elektrische stroom, die we voor alle elektrische apparaten en installaties aanwezig op ons sportpark kunnen gebruiken.

Bij een overschot of als we geen gebruik maken van elektriciteit hebben we zelfs de mogelijkheid de opgewekte zonne-energie stroom terug te leveren aan onze huidige energieleverancier. Mede dankzij de ontvangen projectsubsidies van diverse overheden is de door de vereniging gedane investering binnen drie jaar terugverdiend.

De installatie, voornamelijk bestaande uit 200 stuks zonnepanelen en twee omvormers, werd geleverd en aangelegd door een bedrijf uit onze eigen gemeente nl. S3 Solar Systems St Joost uit Echt. Voor de echte techneuten: de installatie heeft een vermogen van ca. 50 kWP(piek).
Directie van S3 Solar Systems, de heren Peter de Boer en Fred Scheres, zijn net zoals de vereniging bijzonder trots op de aangelegde voorziening.
Solarsystems2.

Het is de grootste “zonne-energie installatie” (voor zover bekend ook binnen de gemeente Echt Susteren) die het bedrijf in hun bestaan heeft aangelegd. De energiebesparende maatregel heeft vanaf de oplevering goed gefunctioneerd en is meteen z’n geld gaan opbrengen.

Dank aan een ieder die zijn bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van dit mooie project.

Gesprek laden
Gesprek laden