SC Susteren

Nieuwe regel: Jeugdteam met meeste supporters staat 1-0 voor

Geen enkel jeugdteam op Sportpark Suëstra begint dit weekend nog een wedstrijd met 0-0. Dat hebben jeugdtrainers, -coördinatoren en het bestuur samen besloten.

Voorafgaand aan het duel zal de scheidsrechter het aantal supporters tellen. Heeft de thuisploeg er meer? Dan begint het team van Sportclub Susteren de wedstrijd met 1-0. Is de uitspelende ploeg met meer ouders, familie of supporters aanwezig? Dan starten zij met een belangrijk uitdoelpunt 0-1. We hebben de regel inmiddels gedeeld met de KNVB & de omringende clubs en horen alleen maar positieve geluiden.

Stimulans om (klein)zoon of -dochter aan te moedigen?

Er wordt nog vaak terug gekeken naar jeugdwedstrijden van vroeger. Toen kwam het wel eens voor dat ouders hun zoon of dochter niet konden zien voetballen op zaterdag. Tegenwoordig ligt het iets anders. Nog altijd zijn er vaste supporters, ouders, opa’s en oma’s die bijna geen enkele wedstrijd missen, maar dat zijn er significant minder dan voorheen. Ook een bezoekje aan de kantine wordt in 2019 vaak overgeslagen.

Elk weekend zien we steeds meer auto’s gebruik maken van de Kiss & Ride (die we overigens niet hebben) en slinkt het aantal fietsen en auto’s op de parkeerplaats. Daarom heeft het bestuur samen met de jeugdtrainers afgesproken om vooraf één doelpunt toe te kennen aan het team met de meeste supporters. Het andere team mag overigens wel beide helften aan de aftrap beginnen.

Denk met ons mee over het vergoten van de binding

Vul dan onderstaand formulier in. We horen graag of jij nog leuke ideeën hebt om de binding op het veld en in de kantine te vergroten.


Gesprek laden