SC Susteren

Met de sponsoren naar Borussia Mönchengladbach

Zaterdag 9 september was een dag die bij vele al maanden stond aangestipt. Het bestuur nodigde de hoofd- en cosponsoren uit voor een dag gevuld met eten, drinken en een wedstrijd in de Bundesliga. Aan alle leuke reacties, mogen we concluderen dat het een geslaagde trip was (ondanks de wedstrijd).

Vanaf 11 uur was iedereen van harte welkom in de kantine waar ons een vers stukje vlaai en een kopje koffie stond te wachten. Daar waar sommige al het bier voorproefde blikten vele vooruit op de wedstrijd die later op het programma stond. De bus van Morrizz Organizing (organiseert voetbalreizen, formule-1 reizen en nog veel meer) was op tijd aanwezig om ons naar Gladbach te brengen. Onder het genot van een biertje (en fris voor de jeugd) waren we 50 minuutjes later gearriveerd bij Borussia Park.

Maurice Schreijen (van Morrizz) had ons aangeraden om eerst sfeer te gaan proeven in het Fanhause en dat was achteraf een uitstekende keuze. Er werd gezongen en de supporters van Frankfurt & Gladbach zaten samen aan een tafel. Ook onze groep maakte daar kennis met elkaar en met een eigen tap kon men elkaar beter leren kennen. Wim Peters kon het weer niet laten om met de oudste supporter van Gladbach op de foto te gaan. Het leverde voor hem en André Leurs (van Letro) een mooi speldje op.

Rond 14.45 liepen we naar het stadion, want om 15.30 startte de wedstrijd. En om eerlijk te zijn was het een draak van een wedstrijd. Daar waar Borussia Mönchengladbach de eerste 2 wedstrijden 4 punten behaalde en Frankfurt niet eens wist te scoren, leek het nu alsof ze beide in de inmiddels overleden 6de klasse zouden voetballen. Het was Frankfurt dat in de 1ste helft wist te scoren en veel meer actie gebeurde er niet echt. De sfeer in het stadion was echter geweldig. Ruim 50.000 personen en een heel fanatieke Nordkurve wisten het voetbalbloed in iedereen naar boven te halen.

Op de terugreis ging het dan ook over de wedstrijd en werd er licht vooruit gekeken naar het warm buffet dat ons te wachten zou staan bij Café Bie Aloïs. Eenmaal aangekomen schakelden we weer over naar het Brand Bier alvorens we genoten van een heerlijk buffet. De avond sloten we in het café af en uiteindelijk liep iedereen met een lach naar buiten. En daar waren wij 'als sponsorgroep' weer erg blij mee.

Gesprek laden