SC Susteren

Maak kennis met de nieuwe hoofdtrainer: Jurgen de Haan

Zo vlak voor de competitie is het goed om Jurgen de Haan als nieuwe trainer van het 1ste elftal te introduceren. Met wie hebben we te maken, hoe staat hij in het leven en wat wil hij bereiken met Susteren? Allemaal vragen die de revue passeren.

Zou je jezelf in een paar zinnen kunnen introduceren....
Ik ben Jurgen de Haan, 45 jaar oud en woon samen met mijn vrouw Judith en 2 prachtige dochters Sanne & Lynn in het mooie Belgische Kaulille, ter hoogte van Weert. Na de academie voor lichamelijke opvoeding afgerond te hebben ben ik gymlessen gaan verzorgen op een VMBO school in Kerkrade. Na 3 jaar werd ik in de gelegenheid gesteld om de overstap te maken naar het CIOS te Sittard waar ik nu 18 jaar werkzaam ben als docent Voetbal, mentor en jaarverantwoordelijke i.c.m. topsportcoördinator. Een geweldige baan.

Mijn levensmotto: Haal eruit wat erin zit, maak plezier en geniet van het leven.

Hoe heeft je voetbal- en trainerscarrière tot nu toe eruit gezien?
Als speler ben ik begonnen bij RKSV Driel, daarna via de jeugdopleiding van Vitesse terechtgekomen bij Longa Tilburg, daarna ben ik nog bij verschillende amateurclubs in het Limburgse actief geweest.

Als trainer ben ik begonnen bij Sv Leveroy, daarna Urmondia, jeugdtrainer bij Fortuna Sittard, PSV Eindhoven, KRC Genk Belgie, om zo weer terug te keren bij de amateurs bij EVV Echt, als assistent van Jan Lauers. Vervolgens heb ik gewerkt bij Wilhelmina’08, VV Sittard en de laatste 3 jaar was ik hoofdtrainer van Sv Someren.

Als trainer ben je wel eens op bezoek geweest bij Susteren. Welk beeld had je van de club?
Sportclub Susteren is mij toen opgevallen als een zeer nette, sociaal open club met zeer warme mensen en een fantastische accommodatie. We verloren met Someren met 6-0 en werden bij vlagen helemaal weggespeeld.

Is dat beeld veranderd na 6 weken voorbereiding?
Nee absoluut niet, het beeld van toen bij deze club is in de eerste weken zeker bevestigd. Een zeer mooie, warme club waar de mensen altijd voor je klaar staan en zeer behulpzaam zijn. Een geweldige spelersgroep en de zeer fraai onderhouden aanwezige velden zijn bij andere verenigingen niet te vinden.

Wat hoop je dit jaar met Susteren te bereiken?
We hopen op een seizoen met heel veel plezier, passie en resultaten. Waarin we de (jonge) jongens in de selectie de kans geven zich door te ontwikkelen in de door ons opgezette beloften-competitie. Ook hopen we de aanwezige supporters zoveel mogelijk attractieve wedstrijden voor te schotelen.

Wil je verder nog iets zeggen tegenover de leden?
We, de technische staf, hopen jullie in grote getale aan de zijlijn te vinden tijdens de wedstrijden van de selectie om onze jongens aan te moedigen.

Gesprek laden