SC Susteren

Koploper Chevremont 1 lijdt eerste nederlaag onder toeziend oog van Pupillen-tweeling

Het was een prachtig gezicht voorafgaand aan de wedstrijd Chevremont 1 - Susteren 1. De tweeling Bram & Freek Swiatalski waren beide pupil van de week en mochten samen het veld op lopen. Ze gaven het goede voorbeeld door het eerste doelpunt te maken voor SCS.

Susteren had het de laatste jaren lastig tegen Chevremont en dus moest er iets worden verzonnen om niet weer kopje onder te gaan. Chevremont had echter al 5x gewonnen en slechts één keer gelijk gespeeld. In Susteren kwamen ze van een koude kermis thuis, want na 5 minuten wist Maik Storken wel raad met een te korte terugspeelbal. Hij omspeelde de keeper en plaatste de bal via de paal in het doel. Ook daarna was Susteren de bovenliggende partij en werd veelal op de helft van Chevremont gevoetbald. Na 20 minuten werd het zelfs 2-0 toen Maik de bal aflegde op Kevin Hoffmans. Hij sprintte naar het doel en schoot de bal door de benen van de keeper tegen het net. Een verdiende voorsprong. Vijf minuten later was het diezelfde Hoffmans die het veld moest verlaten. Een verkeerde beweging zorgde ervoor dat de topscoorder van het veld gedragen moest worden met een waarschijnlijk zware knieblessure. Anas Kiki was zijn vervanger en de 2de helft gebeurde verder weinig speciaals.

Na rust werd duidelijk dat Chevremont niet van plan was om eenvoudig te gaan verliezen. Met lange ballen probeerde de ploeg uit Kerkrade iets te forceren, maar tot echt uitgespeeld kansen kwam het niet. Een rake kopbal van Rodney Klinkenberg in de '75 minuut gaf Chevremont weer hoop. Het zorgde voor een groter veld en er ontstonden kansen aan beide zijdes. Maik Storken maakte bijna zijn 2de treffer, maar de keeper pareerde. En aan de andere kant stond Yoshua Cleber zijn mannetje door een bal over de late te tikken. Het fluitsignaal was dan ook een opluchting voor de mensen in en buiten het veld.

Volgende week speelt Susteren 1 wederom thuis en komt Limburgia op bezoek. Bekijk hieronder de foto's, gemaakt door Danielle Jeurissen-Ruber.


Gesprek laden